gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Brazilië - Geldzaken

reis terug  

Geldzaken in Brazilië

bankbiljetten © Travelmarker ReizenSinds 1986 is de naam van de munteenheid van Brazilië 5 keer veranderd. Van ‘cruzeiro’ tot ‘cruzado’ en weer terug tot ‘cruzeiro’. Hierna werd het ‘cruzeiro real’ en in 1994 werd het de ‘Real’, de valuta die tegenwoordig nog steeds gebruikt wordt. Tot 1999 stonden de Amerikaanse dollar en de Braziliaanse Real gelijk aan elkaar, maar als gevolg van wereldwijde financiële crisis is de waarde van de Real flink gezakt.

Eén Real bestaat uit 100 centavos. Er zijn munten van één, vijf, tien, vijfentwintig, vijftig centavos en een munt van 1 Real. Daarnaast zijn er briefjes van één, vijf, tien, vijftig en honderd Real.

real © Travelmarker ReizenGeld wisselen

Het is op veel plaatsen mogelijk te pinnen met een europas of creditcard, maar activeer bij je bank de mogelijkheid om te pinnen in Brazilië, want meestal staat dit enkel voor Europa ingesteld. Het is op veel plaatsen mogelijk om Dollars en/of Euro’s om te wisselen, maar je krijgt vaak een koers die een stuk lager is dan de koers waar je recht op heeft. Het wordt aangeraden om een creditcard mee te nemen en hiermee de eventuele betalingen te verrichten

Fooien

In restaurants wordt normaal tien procent van het totaalbedrag als fooi in rekening gebracht, terwijl dit niet wettelijk verplicht is. Toch is het gebruikelijk om te betalen. Er wordt niet van je verwacht dat je een fooi geeft aan een taxichauffeur, meestal ronden Brazilianen het bedrag naar boven af. Doe dit dus ook. In hotels is het wel gebruikelijk om fooi te geven. Minstens vijf Braziliaanse Reaal wordt verwacht voor roomservice, kofferjongens en kamermeisjes.

 

.

Algemene info over geldzaken in het buitenland

naar menu tips tips
Zoek pinautomaten en creditcardmaatschappijen wereldwijd en nog veel meer...

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 lastminutes
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl