gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van Costa Rica

Tico's en Tica's

ossenkar © Jan AartsDe inwoners van Costa Rica noemen zichzelf tico's en tica's, een afkorting van 'hermaniticos'; vrij vertaald 'kleine broertjes'. Tico's zijn de mannen en tica's de vrouwen. Hoewel afstandelijk zijn Costaricanen erg vriendelijk, hoffelijk en discreet. Tolerantie staat hoog in het vaandel. Costa Rica is ook qua bevolking een land van tegenstellingen. Tegenover de yuppen van San Jose met hun westerse levensstijl staan de Guaymi-indianen die vrijwel zelfvoorzienend zijn en al eeuwen in harmonie met de natuur leven.

Meseta Central © Jan AartsCosta Rica telt ruim 3,5 miljoen inwoners, ongeveer 67 inwoners per km≤. Het land heeft vooral vergeleken met zijn buren een hoge levensstandaard, een goed sociaal systeem en een constante bevolkingsaanwas. De bevolking groeit gemiddeld 2,5 procent per jaar. Ongeveer 50 procent van de bevolking woont in de steden. Bijna tweederde van de totale bevolking woont op de Centrale Hoogvlakte (Meseta Central), waar de hoofdstad San Josť ligt. De door de vele regenval en vruchtbare vulkanische grond Meseta Central voorziet dus in de behoeften van driekwart van de bevolking. De kuststeden Guanacaste in het noorden, Limon in het oosten en de zuidelijke streken zijn het dunst bevolkt en het armst.

Vergeleken met de bevolking van andere landen op de Centraalamerikaanse istmus is die van Costa Rica uitermate homogeen: 94 procent is van Europese afstamming (vnl. Spaans en Italiaans). De oorspronkelijke Indiaanse bevolking is grotendeels verdwenen. Er leven nog ca. 3000 Chibcha-Indianen in de afgelegen en vaak ontoegankelijke reservaten in de bergen. De Afro-Caribische en de Chinese bevolking zijn langs de caribische kust opvallend aanwezig, met name in Limon. Gunacaste biedt weer een ander beeld: hier zijn de meeste inwoners Mestizos (afstammelingen van de Chorotega-indianen), die een meer extravert karakter hebben. Hun geschiedenis is nauw verbonden met die van Nicaragua.

Info over de Tico's en Tica's. Geen foto's
.

De Costa Ricaanse cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Costa Ricaanse cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl