gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - Cahuita

reis terug  

Cahuita

De kust bij CahuitaHet creoolse kustdorpje Cahuita heeft een typisch caribische sfeer. Als je van reggaemuziek en rasta's houdt zit je hier goed. De atmosfeer in Cahuita is bijzonder 'laid back' dus het is een ideale plek om voor je rust naar toe te gaan. De bevolking van Cahuita bestaat grotendeels uit afstammelingen van Jamaicanen die aan het einde van de 19de eeuw naar Costa Rica kwamen om te helpen bij de aanleg van de spoorlijnen voor de bananenplantages. Cahuita telt verschillende eenvoudige hotels en restaurants, waardoor het vooral bij lowbudgetreizigers bijzonder geliefd is. Het is er echter nog niet zo druk als in het nabijgelegen Puerto Viejo de Talamanca, dat een half uur rijden verderop ligt. De topattractie van Cahuita is natuurlijk het Cahuita Nationaal Park.

Cahuita Nationaal Park

Het Cahuita Nationaal Park begint aan de rand van het dorp Cahuita en strekt zich een aantal kilometer naar het zuidoosten uit. Het ligt ingeklemd tussen het strand en de weg van Cahuita naar Puerto Viejo de Talamanca. Het Cahuita national park is absoluut de moeite waard, vooral doordat het er een stuk minder druk is als de meeste parken bij toeristische kustplaatsjes. Lopend over het pad dat grotendeels parallel loopt aan het strand zie je capucijneraapjes, prachtige vogels, ontelbare krabben en met wat geluk brulapen of luiaarden.
Langs het pad liggen een aantal rustige hagelwitte strandjes. De zee is hier kristalhelder en nodigt uit voor een duik, die echter door de hoge temperatuur van het water weinig verfrissend is.

Bij de ingang van het Cahuita National Park bij het dorp Cahuita moet je entree betalen. Het bedrag dat je wilt geven wordt aan jezelf overgelaten. Als je helemaal door het park wandelt kom je uit aan de 'snelweg' Cahuita - Puerto Viejo. Hier ligt ook een ingang tot het nationale park, maar hier is de entreeprijs altijd 6 dollar. Je kunt vanaf de hoofdweg een bus terugnemen naar Cahuita of proberen te liften.

Activiteiten tijdens je verblijf in Cahuita

papegaaivis © Travelmarker ReizenVoor het Cahuita National park kun je redelijk duiken. Het koraalrif voor de kust van het nationale park Cahuita is door een aardbeving in 1991bijna drie meter omhoog geduwd en daardoor vrijwel geheel afgestorven. Hier en daar vind je nog stukken die bewaard gebleven zijn, onder andere in de baai waar de verroeste steigerpalen uit het water steken. Je kunt dit koraal vanaf het mooie strandje op de uiterste punt van de baai zwemmend bereiken, het ligt op slechts 100 meter vanaf het strand. Let gewoon op de bootjes met toeristen die er vaak boven aanmeren. Wij hebben er naast scholen papegaaivissen een kleine haai en roggen gezien.

Voor surfers is het Black Beach een ontdekking. Het is een Super beach break, een goed bewaard geheim (alhoewel, hier gepubliceerd) en dus (nog) niet druk bezocht! Je kunt hier het hele jaar door uitstekend surfen. Om bij Black Beach te komen moet je de weg volgen naar Puerto Viejo de Talamanca en dan op ongeveer twee kilometer voor de ingang naar het Cahuita National Park naar links afslaan. Na ongeveer 10 minuten kom je dan uit op Black Beach. Surfs up dude!

Beknopte info & kaart van het Cahuita National park

Reizen naar Cahuita

Travelmarker Reizen heeft een 'selfdrive' waarin je zelf per 4x4 naar de Caribische kust van Costa Rica rijdt.

Reisverslagen over Cahuita en omgeving

Goed leesbare reisverslagen over de plaatsen en natuurgebieden in de omgeving van Cahuita. Je kunt er ook naar reisverslagen over andere plaatsen in Costa Rica zoeken.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl