gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - Dominical

reis terug  

Dominical

Dominical zelf wordt in sommige reisgidsen aangeprezen als een veelbelovende badplaats, maar wij vonden het keienstrand met het vele aangespoelde vuil en wrakhout weinig aantrekkelijk. Voor surfers is de plaats wel een must, de branding schijnt hier ideaal te zijn. De wilde zee voor Playa Dominical trekt surfers vanuit de hele wereld aan. Indien je gaat zwemmen moet je rekening houden met een zeer gevaarlijke onderstroom. Ga dus niet te ver de zee in ! Mocht je desondanks in een onderstroom terecht komen, zwem er dan niet recht tegenin om naar de kust te komen, maar haaks eruit, parallel aan het strand dus.

Het 500 inwoners tellende dorpje Dominical heeft hotels, restaurants en een aantal winkels, maar wordt relatief zelden bezocht. In de avond worden enkele restaurants omgebouwd tot lokale merengue en salsa disco's.

In de periode augustus tot en met oktober en van december tot en met april kun je met enig geluk vanaf het strand walvissen zien, die hier langskomen op hun trek naar het noordelijk of het zuidelijk halfrond. Vooral vanaf de stranden van Ballena en Uvita van het nationaal park Marino Ballena, een kleine 20 kilometer ten zuiden van Dominical, maak je veel kans walvissen te spotten.

Achter Playa Dominical liggen mangrove- en regenwouden waar vooral vogelspotters aan hun trekken zullen komen. Zoals in het Reservaat van Barú, waar je talloze vogels, reptielen, vlinders en zoogdieren kunt observeren.

Vanaf Dominical kun je de Pacifische kust verlaten en omhoog rijden naar naar San Isidro, een belangrijke transporthub aan de Interamericana ten zuidoosten van San José. San Isidro del General is de belangrijkste stad van de zuidelijk Pacifische regio van Costa Rica en een prima plek om even boodschappen te doen. Het voordeel van deze route vanaf Quepos is dat je niet hoeft terug te reizen om via de steile en bochtige -en dus gevaarlijke Cerro Muerte route San Isidro te bereiken.

Indien je de kustweg naar het noorden volgt, arriveer je na redelijk saaie rit via oliepalmplantages van ruim 40 kilometer in Manuel Antonio. Indien de weg nog in slechte staat is doet je hier al snel nog een uur of twee over. Als je naar het zuiden rijdt ben je, afhankelijk van de conditie van de weg, ongeveer even lang bezig om in Sierpe te komen, waarvandaan je de boot kunt nemen naar Drake Bay, de basis voor een bezoek aan het Corcovado National Park.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl