gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - La Fortuna

reis terug  

La Fortuna de San Carlos

De Arenal vanaf La FortunaDe plaats La Fortuna de San Carlos telt 5000 inwoners en ligt aan de voet van de vulkaan Arenal, op nog geen 7 kilometer afstand van de krater. Het is door de aanwezigheid van een groot aantal restaurants en hotels het beste uitgangspunt voor een bezoek aan de vulkaan. Je kunt in La Fortuna de San Carlos voor ongeveer   10 een goede mountainbike huren voor dagtochten.

De omgeving van La Fortuna

Warmwaterbronnen
Na alle inspanningen zijn de warmwaterbronnen van El Tabacon een sensatie voor het het vermoeide lichaam. De bronnen liggen in een deels aangelegd park met riviertjes en watervalletjes. Het bronwater wordt op natuurlijke wijze verwarmd door de Arenal vulkaan. Er zijn verschillende baden en het is een hele belevenis om telkens naar heter water over te stappen. Je begint met een bad op een nog vrij lage temperatuur (rond 40°C), en kunt geleidelijk aan overstappen naar hogere temperaturen en de hete watervallen over je lichaam voelen stromen. Indien je hartproblemen hebt moet je wel oppassen! Vanaf de bronnen heb je een magnifiek uitzicht op de vulkaan. De entree via het Tabacon Resort bedraagt maar liefst $60. De bronnen liggen op ongeveer 14 kilometer vanaf La Fortuna de San Carlos, en de rit erheen per taxi kost ongeveer €5. Als je komende vanaf La Fortuna een dikke kilometer verder rijdt of loopt zie je links van de weg duidelijke voetpaden. Deze gaan naar warmwaterbronnen in de rivier die door de lokale bevolking gebruikt worden en waarvoor geen entree hoeft te worden betaald. De temperatuur ligt een stuk lager dan in Tabacon, maar ook hier is het badderen bijzonder aangenaam.

Een andere mogelijkheid om met uitzicht op de vulkaan te badderen zijn de hotsprings van The Springs Resort & Spa. Voor een tweedaagse pas betaal je $50. De bronnen zijn geopend van 8.00 tot 22.00 uur en inclusief in de tweedaagse pas is een wandeling met gids door het ernaast gelegen natuurgebied. Deze wandeling begint elke dag om 16.00 uur en het is verstandig vooraf te reserveren.

Waterval bij La FortunaWaterval
Vlakbij La Fortuna de San Carlos ligt een indrukwekkende waterval. Deze kun je te voet bereiken of te paard. Het is vanaf La Fortuna de San Carlos een vijf kilometer lange geleidelijke klim over een zelden bereden asfaltweg. De entree bedraagt   3 (2001)

Van Fortuna naar Monteverde

Bussen naar Monteverde rijden via Tilaran. De vrij slechte weg naar Tilaran loopt voor een groot deel langs het meer. Het traject van Tilaran naar Santa Elena voert over een van de slechtste wegen van het land. Je doet ongeveer een hele dag over deze rit.

Op weg naar de Arenalvulkaan bij La fortuna © Travelmarker ReizenPer jeep, boot of paard
Vanaf La Fortuna kun je een 4 uur durende paardrijdtocht naar Monteverde en Santa Elena maken. Het is een zware en modderige tocht waarbij je een aantal rivieren moet oversteken.

Van San Jose naar La Fortuna

De rit tussen San Jose en La Fortuna de San Carlos duurt ongeveer een halve dag. Je rijdt door voornamelijk landbouwgebied en hier en daar kom je door een kleiner stadje. Zo onder andere door Zarcero, beroemd om zijn kerk en meer bepaald omwille van de bijzonder geknipte bomen op het plein ervoor. De weg naar Fortuna is in redelijke staat. Alleen het laatste stuk is wat minder.

Reizen naar La Fortuna

Travelmarker Reizen bezoekt La Fortuna tijdens de rondreizen door Costa Rica

Lokatie van lodges en resort ten opzichte van de Arenal

Kaartje met de lokatie van La Fortuna en de belangrijkste accommodatie ten opzichte van de vulkaan de Arenal.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl