gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - de Irazu vulkaan

reis terug  

Irazu vulkaan

Grote krater van de Volcán Irazú © Travelmarker ReizenDe nog altijd werkende, bijna kegelvormige, 'Volcán Irazú' is in 1963 voor het laatst uitgebarsten. Dat was geen beste timing, want op dat moment was juist President Kennedy van de Verenigde Staten op staatsbezoek in Costa Rica. De vulkaan spuwde twee jaar lang aan een stuk door as, waardoor mensen in de wijde omgeving maskers voor de mond moesten dragen. Tegenwoordig is de vulkaan een verzameling van grote en kleinere kraters, van welke een aantal nog altijd roken. Sinds 1993 is de 3432 meter hoge Irazu vulkaan weer actief, en de periodieke asregens reiken soms tot het 32 kilometer verderop gelegen Cartago. Vanwege deze activiteit is de toegang tot sommige kraters beperkt. De naam Irazu betekent 'donder- en aardbevingberg' in het dialect van de streek.

Het gebied rond de Irazu vulkaan is beschermd als het Parque Nacional Volcan Irazu. De weg naar dit park slingert zich omhoog door vruchtbare groene dalen met uitgestrekte koffieplantages. Bovengekomen gaat dit landschap plotseling over in een desolaat grijs maanlandschap. De grootste vulkaankrater is ruim een kilometer in doorsnee en tot op de bodem van het gifgroene kratermeer 360 meter diep. Het uitzicht vanaf de kraterrand is fantastisch. Bij helder weer kijk je uit over de centrale vallei en omliggende bergen, en als de wolken het toestaan kun je zowel de Atlantische als de Stille Oceaan zien. Boven kan het koud zijn, neem dus een sweater of een windjack mee.

Irazu vulkaan - praktisch

Het park is van 8.00 tot 15.30 uur geopend. De bus van en naar San José rijdt alleen in het weekend en vertrekt vanaf de Avenido Central (tegenover het Gran Hotel). Je kunt ook vanaf San José een tour naar de vulkaan boeken, of vanaf Cartago met de taxi gaan.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl