gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - Manuel Antonio

reis terug  

Het nationale park Manuel Antonio

Langs de weg tussen Quepos en het nationale park liggen talloze hotels en restaurants. Deze reeks toeristische faciliteiten wordt meestal aangeduid als Manuel Antonio; een echt dorp is het dus niet. Aan het einde van de weg ligt een werkelijk schitterende baai met een fraai wit zandstrand, Playa Espadilla, omzoomd met vele tropische palmen. Dit strand strekt zich uit van de Noordelijke grens van het park tot Punta Catedral (Cathedral Point). Achter het strand ligt de entree tot het nationale park, het Parque Nacional Manuel Antonio.

Het nationale park Manuel Antonio

neusbeertje © Travelmarker ReizenHet nationale park Manuel Antonio is doordat het zo goed bereikbaar is vanuit San José een van de drukst bezochte parken van Costa Rica. Ondanks de drukte is het park zeker een aanrader. Aan de rand van het magnifieke secundaire regenwoud grenzen witte en rode mangroven en prachtige witte zandstranden. In het relatief kleine nationale park Manuel Antonio kun je uren rondlopen, waarbij je kapucijnerapen, doodshoofdaapjes, leguanen, neusbeertjes, luiaarden en andere zoogdieren zoals de agouti (lijkt op een kruising tussen een cavia en een konijn) tegenkomt. Je kunt in het park ook makkelijk vogels observeren zoals de toekan, bruine pelikaan, valken, groene ijsvogels en de Jacana. Het park telt in totaal meer dan 350 soorten vogels. Manuel Antonio wordt bijna geheel door de zee omgeven en heeft een zeer grillige kustlijn. De Punta Catedral is een interessant geologisch fenomeen. De landpunt was vroeger een eiland, maar is inmiddels aan het vasteland vastgegroeid. De natuurlijke zandige landtong word tombolo genoemd. Bovenop de Punta Catedral liggen enkele panoramapunten met prachtig zicht op de eilandjes die voor de kust liggen, Playa Blanca (White Beach) en de prachtig blauw gekleurde oceaan.

Ga extra vroeg het park in als je veel dieren wilt zien en de horde voor wilt blijven. De gemiddelde bezoeker aan het nationale park Manuel Antonio gaat gelukkig pas rond een uur of tien het park in, en vanaf die tijd wordt het dan ook erg druk. Een halve dag is voldoende om alle trails af te lopen. Helaas -maar dat was te verwachten- zijn ook hier betonnen paden aangelegd. De rest van de dag kun je doorbrengen aan een van de vier fraaie stranden in het nationale park Manuel Antonio. Op het warme zand en in de bomen direct achter het strand rusten tientallen leguanen, en voor je scheren de pelikanen laag over de golven. Achter Playa Escondido, het mooiste en ook drukste strand zijn zoetwaterdouches aanwezig en een snackbar waar je drankjes en hapjes kunt krijgen.

Restaurants in Manuel Antonio
Langs Playa Espadilla liggen verschillende uitstekende restaurants, waar je vooral als visliefhebber zeker aan je trekken zult komen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in een van de vele hotels langs de weg naar Quepos te gaan eten.

Hotels in Manuel Antonio
Qua hotels heb je in Manuel Antonio volop keuze in diverse prijsklassen. In het hoogseizoen maak je als je laat arriveert kans dat je keuze beperkt is, of - erger nog- je terugmoet naar Quepos om daar een hotel te zoeken. Neem een kamer met klamboe, want vooral in de regentijd sterft het van de muggen langs Playa Espadilla.

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Manuel Antonio van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Reizen naar Manuel Antonio

Travelmarker Reizen heeft een 'selfdrive' waarin je zelf per 4x4 naar onder andere Manuel Antonio rijdt.

Reisverslagen over Manuel Antonio

Goed leesbare reisverslagen over Manuel Antonio. Je kunt er ook naar reisverslagen over andere plaatsen en natuurgebieden in Costa Rica zoeken.

Transport naar en van Manuel Antonio

Om de 20 minuten vertrekt een bus vanuit Quepos in Manuel Antonio en vice versa. Als je al weet waar je wilt gaan slapen moet je de chauffeur vragen om je daar af te zettten (mits je hotel natuurlijk langs de weg tussen Quepos en Manuel Antonio ligt, maar dit zal in 99% van de gevallen zo zijn). Wat dat betreft is het slim je vantevoren te orienteren op een hotel, want anders kan het zijn dat je een stuk terug moet lopen. Het betonnen bushokje bij Playa Espadilla is namelijk de begin en eindhalte. Als je vanaf Manuel Antonio de directe bus naar San José wilt nemen, moet je vantevoren in Quepos kaartjes (laten) bestellen. Sommige reisbureautjes in Manuel Antonio regelen dit tegen een geringe vergoeding voor je.

Quepos

Het voorheen kleine vissersdorp Quepos is tegenwoordig een levendige plaats met zo’n 11.000 inwoners. De vele souvenirshops, restaurants, cafés en de supermarkten maken dat veel toeristen in Quepos blijven hangen voordat ze naar Manuel Antonio gaan. Toch is een hotelletje aan het fraaie strand van Playa Espadilla volgens ons een betere keuze.

Van San José naar Quepos

oliepalmplantage © Travelmarker ReizenDe ruim drie uur durende rit van San José naar Puerto Quepos voert door met regenwoud begroeide bergen en langs oliepalmplantages. Oorspronkelijk werden op de plantages bananen geteeld, maar sinds de vernietigende Panamaziekte is zijn de bananenbomen vervangen door van origine Afrikaanse oliepalmen. Na Orotina zie je voor het eerst de zee. Dit is de golf van Nicoya.

Van Quepos naar Dominical

De veertig kilometer lange weg naar Dominical loopt parallel aan de kust. De route is een aaneenschakeling van oliepalmplantages en kleine dorpjes van plantagewerkers.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl