gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - Playa Samara

reis terug  

Playa Samara

Playa Samara is een heerlijk lang zandstrand in de meest zonrijke streek van Costa Rica. Het is hier een stuk rustiger dan in het noordelijker gelegen Playa Tamarindo en doordat de hoefijzervormige baai beschermd wordt door koraalriffen tevens een van de veiligste stranden van Costa Rica. Playa Samara is dan ook een ideale bestemming als je wil gaan snorkelen of duiken.Vooral rond het onbewoonde en dichtbegroeide eilandje Chora, vlak voor het strand van Playa Samara, ligt mooi koraal. De zee is verder voor beginnende windsurfers zeer geschikt. Op het strand vind je een paar surfscholen. Het kleine vissersdorpje Samara heeft een aantal leuke winkeltjes en restaurantjes.

Activiteiten

Playa Samara leent zich bij uitstek voor een lui dagje strand, maar ook voor activiteiten als wandelen, fietsen, snorkelen, duiken, windsurfen, kayakken, paardrijden of vissen. Allerhande tours en excursies kunnenter plaatse worden geboekt. Ook de (optionele) dolfijnenexcursie of een excursie per boot of kayak naar het eilandje Chora is de moeite waard. Het is zelfs mogelijk met dolfijnen te zwemmen. Tussen juli en november is het lonend een excursie te maken naar Ostional, een broedplaats voor zeeschildpadden iets ten westen van Samara. Hoewel er altijd wel een rustig plekje te vinden is op het langgerekte strand van Playa samara, kan het in de weekends en tijdens nationale feestdagen behoorlijk druk zijn met lokale toeristen. Dan is het slim om naar het circa 4 km ten oosten van Playa Samara gelegen Playa Carillo te rijden, gelegen aan de gelijknamige baai. Ook leuk is een bezoek aan het circa 15 km ten westen van Playa Samara gelegen authentieke vissersdorp Garza, welke ook aan een mooi strand ligt.

Reizen naar Playa Samara

Travelmarker Reizen biedt diverse reizen aan waarbij Playa Samara wordt bezocht
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl