gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - Het nationale park Rincon de la Vieja

reis terug  

Het Rincon de la Vieja National Park

Rincon de la Vieja © Travelmarker ReizenHet 14084 hectare grote Parque Nacional Rincon de la Vieja ligt in de provincie Guanacaste, het thuisland van de 'sabañeros', de Costaricaanse cowboys. Dit zelden bezochte, maar zeer interessante nationale park ligt rond de nog altijd actieve 1900 meter hoge vulkaan Rincon de la Vieja. De laatste grote uitbarsting van de vulkaan vond plaats in 1991.

Rincon © Jan AartsBij helder weer heb je een fantastisch uitzicht vanaf de kraterrand van de Rincon de la Vieja. In het noorden ligt het Meer van Nicaragua en in het westen het park Santa Rosa met daarachter de Golfo Papagayo. Iets ten zuiden van de krater ligt de Laguna Jilguero, een meer dat om de paar jaar van kleur verandert. Volgens sommigen is de oorzaak van dit merkwaardige fenomeen dat het water in de loop van de tijd op andere mineraallagen stoot.

Coati © Travelmarker ReizencoatiEr ontspringen maar liefst 30 rivieren en beken in het nationale park Rincon de la Vieja. Het beschermen van deze belangrijke watervoorraad was de belangrijkste reden om het park te stichten. Beneden de 1400 meter ligt het bergwoud, waarin toekans, eekhoorntjes, brul-, slinger- en kapucijnapen, gordeldieren, coati's (neusbeertjes), agouti's (een uit de kluiten gewassen eekhoorn -maar dan zonder staart) en luipaarden huizen. Hogerop gaat het bergwoud over in nevelwoud en uiteindelijk dwergnevelwoud met de bijzondere copelboom.

Rincon de la Vieja National Park © Travelmarker ReizenIn het nationale park Rincon de la Vieja kun je prachtige wandelingen naar verborgen watervallen, ontelbare borrelende zwavel- en warmwaterbronnen, 'Pailas' (kokendhete modderpoelen) en stoom spuitende geisers maken, of een paard of mountainbike huren. Ook kun je een canopy tour doen, een spectaculaire tocht door de boomtoppen van het tropische bergwoud. Hierbij zweef je met behulp van staalkabels van het ene naar het andere platform. Op deze manier kun je de dieren die dicht onder het bladerdak leven van dichtbij bekijken. Entree tot het park: 6 $

Wandelingen in het nationale park Rincon de la Vieja

Tijdens wandelingen door het nationale park Rincon de la Vieja maak je grote kans coati's (neusbeertjes), brulapen, hagedissen, toekans, eekhoorntjes, apen of een agouti te zien. Op een paar kilometer afstand van de krater liggen de 70 meter hoge ‘Verborgen Watervallen’.

Modderpoel in Rincon de la Vieja © Travelmarker ReizenSendero Catarata la Cangreja
De ‘Sendero Catarata la Cangreja’ is een ruim 5 km lange trail naar de Laguna Azul. De Laguna Azul is een helderblauw meertje waarin je kunt zwemmen en die gevoed wordt door een fraaie waterval. Je loopt over hetzelfde pad terug. Het is af en toe flink klimmen en dalen.

Sendero Las Pailas
De 'Sendero Las Pailas' is een trail langs de vulkanische activiteiten van de Rincon-vulkaan. Dit traject is lichter dan de ‘Sendero Catarata la Cangreja’. Allereerst passeer je een waterval die alleen in het regenseizoen wat voorstelt. Vervolgens loop je langs een geel-grijszwavelmeer en stomende kraters. Sommige kraters rommelen nog flink en produceren een donderend geluid. Tot slot passeer je de zgn 'Pailas', kokendhete modderpoelen.

Transport en Hotels

Er is geen openbaar vervoer naar de lodges van Rincon de la Vieja. De weg naar de lodges is dusdanig slecht dat hij vooral in het regenseizoen alleen met een jeep berijdbaar is. Je bent dan ook aangewezen op vervoer dat vanuit de lodges zelf georganiseerd werd. Van Liberia naar de Rinconcito lodge is de prijs 30 $ per jeep (heen en terug), met een maximum van 4 personen. Via de Tourist Information in Liberia (Calle 1) kun je waarschijnlijk een betere deal krijgen. Hier kunnen ze naast transport ook accommodatie regelen.

De Hacienda Lodge Guachipelin en het Rincon de la Vieja Mountain Lodge bieden het meest comfortabele onderdak bij het nationale park Rincon de la Vieja. Goedkoper en een stuk eenvoudiger is het Rinconcito Lodge, onderdeel van een grote ranch, die ook maaltijden kan verzorgen.

Reizen naar het nationale park Rincon de la Vieja

Travelmarker Reizen heeft een 'selfdrive' waarin je zelf per 4x4 naar onder andere het nationale park Rincon de la Vieja rijdt.

Reisverslagen over Rincon de la Vieja

Goed leesbare reisverslagen over Rincon de la Vieja. Je kunt er ook naar reisverslagen over andere natuurgebieden en plaatsen in Costa Rica zoeken.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl