gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica - Santa Rosa Nationaal Park

reis terug  

Het Nationale Park Santa Rosa

kust © Travelmarker ReizenHet 37117 hectare grote Parque Nacional Santa Rosa ligt in het droge noordwesten van Costa Rica op 45 km afstand van de Nicaraguaanse grens. Het in 1971 opgerichte nationale park Santa Rosa is het grootste en best bewaarde droog tropisch woud van Midden-Amerika. Het is een savanne-achtig gebied met bladverliezende wouden. Langs de kust liggen neststranden van zeeschildpadden, die hier van oktober tot en met december eieren komen leggen. Het strand waar de meeste schildpadden aan land gaan, Playa Nancite, is verboden terrein voor toeristen. Playa Naranjo is een uitgestrekt zandstrand waar het wel is toegestaan zeeschildpadden te observeren. Je kunt hier zwemmen, kamperen op een prima kampeerterrein en er staat een parkwachtershuis. Aan de zuidoostkant van het strand liggen lagunes die bevolkt worden door tot wel drie meter lange brilkaaimannen. Overdag houden ze zich in de dichte vegetatie schuil, 's nachts liggen ze in het water op de loer naar prooi. Andere nachtelijke jagers in de lagunes zijn vissende vleermuizen. Het beste seizoen om andere dieren dan schildpadden te zien is de droge periode, wanneer de beesten naar de schaarse poelen van het park komen om te drinken.

de veldslag bij Hacienda Santa Rosa

Het nationale park Santa Rosa dankt zijn oprichting aan de veldslag die in het gebied geleverd is met de vrijbuiters van William Walker, een Amerikaanse advocaat en avonturier die vanaf 1855 zijn eigen rijk in Midden-Amerika wilde vestigen. Op 20 maart 1856 belegerde het in allerijl opgerichte Costaricaanse leger van 9000 boeren en burgers het houten fort waarin Walker en zijn troepen zich verschanst hadden.Juan Santamaría, een jonge trommelaar uit Alajuela, stak het fort in brand. Hij verloor hierbij het leven en wordt vanwege zijn moed nog steeds beschouwd als de nationale held van Costa Rica. Walker vluchtte naar Nicaragua. In La Casona, het hoofdgebouw van de oude Hacienda Santa Rosa, is een klein museum ter nagedachtenis aan de veldslag ondergebracht. Achter het gebouw voert een pad naar het Monumento a Los Héroes en een panoramapunt.

praktische info voor het nationale park Santa Rosa

Het nationale park Santa Rosa is gemakkelijk te bereiken met openbare bussen die vanuit Liberia naar de Nicaraguaanse grenspost van Peñas Blancas gaan. De 35 km lange rit van Liberia naar de ingang van het park duurt 1 uur. Als je de hele dag in het park wilt doorbrengen kun je het beste de bus van 5.30 uur naar La Cruz nemen. Vanaf de hoofdingang loop je 7 km naar het hoofdkwartier van het nationale park Santa Rosa, waar je kunt kamperen ($ 2 pp.) en waarvandaan je een aantal trails kunt lopen. In het hoofdkwartier is ook een klein museum ondergebracht.
De entree tot het park bedraagt 6 $.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl