gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Communicatie

Bellen in Costa Rica

Om naar Costa Rica te bellen moet je 00 506 draaien, gevolgd door het abonneenummer. Het land heeft geen netnummers. In de grotere steden en plaatsen kun je bij postkantoren en hotelrecepties per sateliet rechtstreeks telefoneren of faxen met Nederland. Het is het slimst om collect call te bellen. Dit kun je aanvragen door nummer 116 te draaien. Vaak wordt een minimum van 3 minuten gehanteerd als je via een receptie belt, wat via een operator gaat. Voor telefoneren naar Nederland kies je: 0031 – netnummer zonder 0 – abonneenummer. Voor directe gesprekken met Nederland via een telefonist ( e ): 0800 031 1111. Bellen vanuit een hotel(kamer) is relatief duur, het is raadzaam van te voren naar de prijzen te informeren. Je bent het goedkoopst uit wanneer je een telefoonkaart gebruikt. Er zijn kaarten van 2,5, 5 en 10 $. Met deze kaarten, zoals bijvoorbeeld de 'Colibrie' telefoonkaart, kun je vanuit publieke telefooncellen internationaal bellen. Met een kaart van 1000 colones kun je dan al naar Nederland bellen.
Costa Rica heeft geen contracten met Nederland op het gebied van mobiel bellen. Je kunt met je GSM vanuit Costa Rica niet bellen naar Nederland.

Ga op zoek naar telefoongidsen van Costa Rica.

Postzaken in Costa Rica

Het hoofdpostkantoor in San José (Ave 1 & Street 1-3) is van maandag tot vrijdag van 7.00 uur tot 18.00 uur geopend. Buiten de hoofdstad kun je postzegels in de ‘Cortel Offices’ kopen. Je kunt je ansichtkaarten ook voor verzending bij de receptie van je hotel afgeven. Ansichtkaarten en brieven zijn per luchtpost tussen de 6 dagen en 2 weken onderweg.

Internet & e-mail

Vanuit de meeste grote plaatsen en vrijwel alle toeristencentra kun je zonder problemen het internet op om te surfen en te e-mailen.

.

Alles wat je wil weten over telefoneren, postzaken en internetten in het buitenland

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina om te zoeken naar telefoongidsen, gsm-tarieven in binnen- en buitenland, postdiensten, postcodes en posttarieven, voor tips over internet & e-mailen in het buitenland, adressen van cybercafés en nog veel meer.....

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl