gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica culinair

Costa Ricaanse gerechten

Costaricaanse gerechten zijn niet zo gekruid als gerechten uit bijvoorbeeld Aziatische keuken. Bijna elk gerecht wordt geserveerd met rijst. Het populaire 'pinto' (rijst met bruine bonen) wordt in allerlei combinaties gegeten en kan genuttigd worden als ontbijt, lunch én avondeten. De maaltijden zijn vrijwel altijd royaal, en wat dat betreft is Costa Rica dan ook geen land voor fijnproevers maar voor grote eters. Gallo Pinto is een simpel, smakelijk en vooral machtig ontbijt van zwarte bonen met witte rijst. Het kost vrijwel niets, en je kunt er de hele dag op doorgaan.
Tapas heten in Costa Rica bocca's. Bocca's zijn behoorlijk grote 'hapjes' zoals een portie vlees of vis. Casado’s zijn lekkere gerechten met bakbanaan, kaas, groenten en salade. Een lekker tussendoortje zijn de 'platanos'; gefrituurde bananenschijfjes. Verder er is een groot aanbod van allerlei groente- en fruitsoorten. Vruchtensalade’s van papaya, watermeloen, ananas, banaan en mango worden overal aangeboden. Met oceanen aan beide kanten is Costa Rica het mekka voor liefhebbers van zeevruchten. Aan de Caribische kust zijn veel recepten gebaseerd op cocosmelk.

Restaurants in Costa Rica

Sodas zijn kleine restaurantjes waar je je kunt storten op de lokale keuken. Kijk waar de meeste Costa Ricanen zitten te eten en ga daarheen. De meeste zijn goed en goedkoop. Een stuk duurder zijn de restaurants in afgelegen lodges. De kans op serieuze darmstoornissen is in Costa Rica klein, vooral als je je beperkt tot de bij Costa Ricanen populaire eetgelegenheden. In de grotere steden en toeristenstekken vind je ook restaurants die westerse gerechten op het menu hebben staan.
In de meeste restaurants wordt 10% service en 13% BTW berekend over het bedrag dat op het menu staat.

Drank

imperial bieretiketCerveza ImperialHet kraanwater in de hoofdstad San José en de grotere provinciesteden is in principe drinkbaar. Ook het water in de grotere toeristenhotels buiten de steden is drinkbaar. Toch is mineraalwater, vooral buiten deze plaatsen, een betere keuze. Flessen mineraalwater zijn vrijwel overal te koop. Probeer ook de heerlijke 'Refrescos Naturales' (Batido). Dit zijn een soort shakes van vers fruit, waarbij je kunt kiezen of je het fruit met melk of water gemengd wilt hebben.
Bier is vrijwel overal verkrijgbaar. Een van de bekendere merken is Imperial. Lokale soorten sterke drank zijn goed en niet al te prijzig. De wijnen die in Costa Rica geserveerd worden zijn voor het overgrote deel afkomstig uit Chili.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl