gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De fauna van Costa Rica

Een enorm rijke dierenwereld

Ara  © Jan AartsDoor het grote aantal eco-systemen dat Costa Rica telt heeft het land een zeer rijke dierenwereld. Doordat een relatief groot deel, ongeveer een kwart, van dit kleine land uit beschermd natuurgebied bestaat, maak je de kans hier ook daadwerkelijk veel dieren te zien. Dit hangt natuurlijk wel een beetje van je geduld af en van de manier waarop je in een natuurgebied beweegt. Veel herrie maken is een garantie voor teleurstelling.

Kikker © Rob & Anita LooskikkerGidsen zien veel meer dan jij en weten vaak waar de verschillende dieren zitten. Hoewel ze niet goedkoop zijn, zijn ze dus zeker de moeite waard als je veel dieren wilt gaan zien. Ga zo vroeg mogelijk het natuurgebied in, want dan zijn de dieren nog actief. Als je later op de dag in populaire natuurgebieden als Manuel Antonio en Monteverde gaat wandelen is het vooral door de grote aantallen bezoekers vrijwel onmogelijk iets interessants te zien.

Welke dieren kun je in Costa Rica zien ?

Coati © Travelmarker ReizenAllereerst zul je veel soorten apen gaan zien en dieren als neusbeertjes (coati's), agouti's (lijkt op een grote eekhoorn zonder staart), luiaards en leguanen. Met wat meer geluk kom je in de verschillende natuurgebieden ook miereneters, tapirs, hondachtigen als de coyote en de vos, wasberen, gordeldieren, slangen en krokodillen tegen.

zeeschildpadzeeschildpadRoofdieren zoals de jaguar, de poema en de ocelot laten zich zelden zien. Bijzonder zijn de grote aantallen zeeschildpadden die langs de Caribische kust eieren komen leggen. Deze kun je het beste in Tortuguero observeren.

In het totaal telt Costa Rica maar liefst 250 verschillende soorten zoogdieren, 850 vogelsoorten, 150 verschillende groepen amfibieŽn en ruim 200 soorten reptielen, waarvan rond de helft tot de familie van de slangen behoort.

Info over een aantal diersoorten van Costa Rica

Een beperkt aantal fraaie foto's van verschillende dieren

Beknopte info over de Costa Ricaanse fauna

De Vogels van Costa Rica

kolibri - Monteverde  © Jan AartsCosta Rica is het walhalla voor vogelaars. Het land telt 800 vogelsoorten, waaronder roofvogels zoals havik, valk, adelaar en visarend. Verder zijn vooral gieren talrijk, en is het niet al te moeilijk allerlei kolibri- en kwartelsoorten te spotten. Langs de kust leven tientallen soorten zeevogels, ruim 70 soorten meeuwen en grote aantallen pelikanen.


De Quetzal
Bijzonder zijn de kleurrijke papagaaien, toekans en natuurlijk de heilige vogel van de Maya's; de legendarische quetzal. Het is de mooiste vogel van Midden-Amerika en tegenwoordig het nationale symbool van Guatemala. De quetzal heeft het formaat van een duif. Ze hebben een felgroene kuif, scharlaken rode vleugels en grote pikzwarte ogen. Tijdens het broedseizoen hebben de mannetjes twee groene staartveren van zo'n zestig centimeter lengte. Vijgen zijn het favoriete voer van de quetzals , en ze migreren het hele jaar door naar gebieden waar deze vruchten rijp zijn.
Deze quetzal staat bij vrijwel elke vogelaar bovenaan het lijstje, maar wordt tegenwoordig nog slechts zelden gezien. Een goede plek om naar de quetzal op zoek te gaan is San Gerardo de Dota, maar ook in het Bosque Nuboso (nevelwoud) bij Monteverde kun je de vogel met wat geluk zien.

Zeer veel links naar sites met info over vogels in Costa Rica, compleet met 440 soorten tellende checklist

Beknopte info over de vogels van Costa Rica

Beknopte info over de vogels van Costa Rica. Geen foto's
.

Natuurgebieden in Costa Rica

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Costa Rica

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl