gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De flora van Costa Rica

Een rijke natuur

Ondanks haar geringe afmeting heeft Costa Rica misschien wel de rijkste flora op aarde. Het land telt bijna achthonderd inheemse plantensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Ter vergelijking: Canada, dat bijna tweehonderd keer groter is dan Costa Rica, telt nauwelijks zeventig unieke soorten.

De weelderige plantengroei is te danken aan de enorme klimatologische variatie in het land, waardoor er meer dan 12 ecosystemen voorkomen. De bergen houden de verschillende klimaten van elkaar gescheiden. Vanaf de kusten met hun mangrovebossen en droge tropische bossen stijg je via regenwouden en landbouwgebieden naar de beroemde nevelwouden van het land, die het grootste deel van de dag in de mist gehuld zijn. Op de grootste hoogten liggen stukjes kaal land, de zogenaamde paramo. Deze kun je bij de Chirrippo, de hoogste berg van het land, goed zien. Per regio varieert de begroeiing van tropisch regenwoud in de oostelijke laagvlakten tot droog savannegebied in Guanacaste. Palmbomen domineren de oostkust, mangroves de westkust. De uitgestrekte bananen- en suikerrietplantages van de Caribische kust gaan in het noorden geleidelijk over in een uitgestrekt tropisch regenwoud.

De enorme variatie in plantensoorten dankt het land ook aan de zorgvuldige omgang van de bevolking met de natuur. Costa Rica bestaat voor een relatief zeer groot deel, ruim een vijfde deel van het totale landoppervlak, uit beschermd natuurgebied en kent in vergelijking met andere bergachtige landen in de tropen nauwelijks erosie. Met 28 natuurparken, 8 biologische reservaten, 71 beschermde natuurgebieden, 31 beschermde gebieden en een aantal ecotoeristische natuurgebieden is ruim de helft van het land is bedekt met bos en tropisch regenwoud.

 

.

Natuurgebieden in Costa Rica

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Costa Rica

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl