gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Costa Rica

Het weer in Costa Rica

Het hele jaar door heerst er een aangenaam subtropisch klimaat in Costa Rica. Toch zijn er in dit relatief kleine land grote verschillen door de Cordillera, de bergketen die midden door het land loopt. Aan de kusten is het heet en tropisch, op het centrale plateau een stuk koeler en in de bergen soms zeer koud. Hou er rekening mee dat het weer in Costa Rica snel kan omslaan.

Temperatuur in Costa Rica

Door de bijna altijd aanwezige zon is de temperatuur het hele jaar door in het hoogland van Costa Rica aangenaam, in de laagvlaktes soms iets te hoog. Maart en april zijn de warmste maanden, maar de temperatuursverschillen tussen de warmste en de koudste maand bedragen niet meer dan 4 C. De jaargemiddelden liggen aan de kust op 26 27 C, op 1000 m hoogte (de Centrale Vallei) op ongeveer 20 C en op 3000 m hoogte op ongeveer 8 C. Hoog in de bergen kan het 's nachts bijzonder koud zijn.

Neerslag & Seizoenen in Costa Rica

De gemiddelde jaarlijkse neerslag ligt tussen de 2000 en 4000 mm. Costa Rica kent evenals andere (sub)tropische bestemmingen geen zomer en winter maar een natte en droge moesson. Het droge seizoen in Costa Rica is van december tot april. In juli en augustus zijn er korte droge periodes, veranillos genaamd. Het droge seizoen langs de Caribische kust valt echter in de maanden april, mei, september en oktober. Het regenseizoen duurt in Costa Rica van april tot en met november. In het regenseizoen zijn de ochtenden zonnig en wolkeloos, s’ middags koelt het meestal af door een korte, maar hevige bui. Langs de Caribische kust valt gemiddeld meer regen dan langs de kust van de Grote oceaan.

Beste tijd voor een bezoek aan Costa Rica

Hoewel binnen kleine geografische gebieden grote klimaatverschillen kunnen optreden is van seizoensverschillen in Costa Rica nauwelijks sprake. Het land kan dan ook in elk jaargetijde worden bezocht. De meeste toeristen bezoeken Costa Rica in de droge periode. Dan zijn toeristische faciliteiten vaak iets duurder en kan het moeilijk zijn een kamer te vinden. Het reizen tijdens de natte moesson hoeft in Costa Rica echter geen probleem te zijn. In mei/juni beperkt de regen zich doorgaans tot één à twee uur in de namiddag. Een groot voordeel van het reizen in het regenseizoen is dat in deze periode alles prachtig in bloei staat en het landschap veel groener is, waardoor de Costaricanen zelf wanneer ze over het regenseizoen spreken, dit het 'groene seizoen' noemen.

.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Costa Rica

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Costa Rica. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl