gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Costa Rica

Rijke kust

Nationaal Park Gandoca-Manzanillo © Travelmarker Reizencosta ricaCosta Rica betekent letterlijk de rijke kust. Het kleine Centraal-Amerikaanse land ligt als een smalle strook tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan. In tegenstelling tot de roerige geschiedenis van haar buren is Costa Rica vrijwel altijd een oase van rust en stabiliteit gebleven. Het is zelfs één van de weinige landen dat geen leger kent. Daar komen toch enkel staatsgrepen van meent men. In dit verband wordt Costa Rica ook wel het Zwitserland van Midden Amerika genoemd. Veel omringende landen zijn voornamelijk bezig met overleven; Costa Rica is relatief rijk.

Land van de eeuwige lente

Sarapiqui © Travelmarker ReizenCosta RicaCosta Rica is vooral heel veel natuur, en wordt vaak het land van de eeuwige lente genoemd. De langgerekte kustgebieden zijn het hele jaar door getooid met een pracht aan planten en bloemen. Costa Rica is doordat ruim 30 procent van het land bescherming geniet in de vorm van nationale parken en reservaten een unieke vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur.

irazu vulkaan © Travelmarker ReizenDankzij twaalf verschillende klimaatzones is Costa Rica gezegend met een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom. Tussen de tropische stranden van de oost- en westkust tref je vulkanen, rivieren, regenwouden, nevelwouden en een groen heuvellandschap aan. De verscheidenheid aan diersoorten die je in Costa Rica zult tegenkomen is enorm; teveel om hier op te noemen.


Arenal vulkaan © Travelmarker ReizenarenalEr is genoeg te doen in dit kleine Midden-Amerikaanse landje. Aan de Pacifische kust. vind je goede surfspots en aan de andere kant, aan de Caribische kust, de mooiste stranden ter wereld met reggae-sferen voor ‘mañana mensen'. Je kunt vulkanen lava zien spuwen, dieren in hun natuurlijke leefomgeving observeren, duiken in diepblauwe wateren, je tegoed doen aan de Costaricaanse keuken en vooral het Latijns Amerikaanse gevoel van het land opsnuiven.

In Costa Rica is het zeven uur ( wintertijd ) vroeger dan in Nederland. In de zomertijd is het verschil acht uur.

Stel je eigen reis voor Costa Rica samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Costa Rica samen met de bouwstenen, rondreizen en selfdrives van Travelmarker Reizen

Laatste nieuws

Site van The Tico Times, met het laatste nieuws over Costa Rica

Een groot aantal interessante artikelen over Costa Rica

Reislinks

Nuttige links voor Costa Rica en omringende landen
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Costa Rica samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl