gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Mexico - Duiken

reis terug  

Door de heldere en warme Caribische wateren is Mexico zeer populair bij duikers. Voor de kust ligt het Mesoamerican Barrier Reef, volgens Jacques Cousteau een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Dit rif, ook wel bekend als het Grote Maya Rif, is het op één na grootst levend koraalrif ter wereld en strekt zich over een lengte van 1000 km uit vanaf de punt van het schiereiland Yucatan langs Belize en Guatemala naar de Bay Islands in Honduras. Het begint dus rond het toeristische eiland Cozumel, waar het Arrecifes de Cozumel National Marine Park ligt. Hier is het zicht vaak ruim 40 meter en kun je prachtige walldives maken. Vanaf het vasteland zijn de riffen goed bereikbaar vanuit Playa del Carmen of Puerto Aventuras.

Uiteraard moet je ook gaan duiken in de beroemde Mexicaanse cenote’s, het grootste ondergrondse zoetwaternetwerk ter wereld. De meeste liggen direct ten westen van de weg tussen Tulum en Playa del Carmen. De in de jungle gelegen cenote's werden met hun kraakheldere water door de Maya's gebruikt als drinkwaterreservoir. De mooiste cenoteduiken maak je vanuit Playa del Carmen, Puerto Aventuras of Tulum. Hou er rekening mee dat het water in de cenotes een stuk kouder is dan in zee.

.

Alles wat je wil weten over duiken

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over duiken en duikreizen wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl