gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Cancun

reis terug  

Cancun

vakantieparadijs Cancun © Travelmarker ReizenCancún ligt aan de oostkant van het schiereiland Yucatan. Het bestaat in feite uit twee langgerekte opgespoten stukken land die elk door een brug met het vasteland zijn verbonden. Ertussenin is een lagune ontstaan. De lelijke badplaats is begin jaren zeventig in korte tijd uit de grond gestampt. De Lagoon road is een 20 kilometer lange strip met enkel all-inclusive hoogbouwhotels die overal ter wereld zouden kunnen staan. Downtown Cancún heeft niets karakteristieks Mexicaans. Het is vooral gericht op Amerikanen, prijzig eten, shop till you drop in dure winkelcentra, uitgaan tot in de kleine uurtjes en akelig vasthoudende verkopers.

Activiteiten

Alle mogelijke watersporten kun je hier bedrijven. Duiken is met de mooie koraalriffen een van de vele aanraders. Cancún ligt precies in het midden van een noord-zuidstroom die de Golf van Mexico en de Caribische wateren met elkaar verbindt. Alle duiken zijn stroomduiken. Neem zeker een kijkje bij het toeristische Xcaret, Mexico's enige eco archeologische park. Al is het maar om te zien wat Cancun zoal bedacht heeft om je bezig te houden. In dit waterpark kun je je dagen vermaken.

Uitgaan

Ook 's avonds is hier van alles te doen in en rond de bars en restaurants. Naast traditioneel vermaak zoals het Ballet Folclorico National kun je de avonden vullen met het bezoeken van de talloze enorme disco's van Cancun. Verder organiseren de meeste hotels speciale feestavonden waar iedereen -uiteraard tegen betaling- welkom is.

Isla Mujeres

Isla Mujeres is een klein eiland vlakbij Cancún, maar het leven is hier veel oorspronkelijker.De beste stranden van Isla Mujères liggen in het noordwesten van het eiland, waar het brede witte zandstrand langzaam afloopt in de zee. Je kunt een interessante dagtrip maken met een bootje naar het vogelreservaat Isla Contoy.

Hotels in Cancun

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Cancun van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !

naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl