gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Chichen-Itza

reis terug  

Het tempelcomplex van Chichen-Itza

Chichén-Itzá © Marcel RiebelHet tempelcomplex van Chichen-Itza is pas in 1850 door archeologen herontdekt. Chichen Itza is voor veel bezoekers aan Mexico de eerste kennismaking met de Maya cultuur. De plek is een must tijdens een bezoek aan Mexico. Chichen Itza is een van de grootste en best gerestaureerde archeoligische sites van het land. Met open mond zul je ronddwalen door de ruïnes van deze ooit belangrijke plek van de Maya's en Tolteken op Yucatan. Je kunt hier rustig een hele dag doorbrengen zonder uitgekeken te raken. Bereid je wel goed voor op een bezoek, en lees vooraf iets over de geschiedenis van de plek, anders is de grootsheid van het tempelcomplex maar moeilijk te bevatten.

Chitzen Itza © Travelmarker ReizenZorg er wel voor Chichen-Itza zo vroeg mogelijk te bezoeken. Chichen-Itza is namelijk een populaire dagexcursie vanuit Cancun of Playa del Carmen. De busladingen toeristen uit die drukke badplaatsen komen overigens pas rond het middaguur in Chichen Itza aan. Als je Chichen-Itza zonder hordes toeristen wilt bezoeken , kun je dus het beste in een van de nabij gelegen dorpjes overnachten. Ook omdat vrijwel het gehele tempelcomplex rond het middaguur in de brandende zon ligt kun je de plek het best zo vroeg mogelijk bezichtigen.

De grote hoeveelheid toeristen die Chichen-Itza bezoek veroorzaakt beschadiging en slijtage aan de bouwwerken. Hierdoor is het inmiddels verboden vlakbij het wereldberoemde beeldje van Chac Mool, een maya-figuur dat steunend op zijn ellebogen op zijn rug ligt, te komen.

El Castillo

Het dertig meter hoge El Castillo (het kasteel) heeft 9 terrassen die de 9 domeinen van de onderwereld symboliseren. Boven op de top van El Castillo vind je de schitterend gerestaureerde temel van Kukulcan. Uit het aantal traptreden van El Castillo kun je de Maya-kalender afleiden. Deze kalender kende ook 365 dagen, maar had een andere maandverdeling.Vanaf El Castillo heb je een prachtig uitzicht over de jungle.

de piramide van Kukulcán

Het meest bekende bouwwerk van Chichen Itza is de perfect gerestaureerde piramide van Kukulcán. De piramide meet aan de basis 55 m en heeft negen verdiepingen met een totale hoogte van 25 meter. Enige conditie en durf zijn wel vereist. Je vraagt je bij het beklimmen en vooral het afdalen wel eens af hoeveel bouwers er destijds gesneuveld zijn om dit architectonische wonder neer te zetten.

Als je een beetje conditie hebt -en geen last van hoogtevrees- kun je de tempel beklimmen via een zeer glibberig en bijzonder smal trapje. Je komt dan in het binnenste van de tempel bij een soort heiligdom aan dat volledig ingebouwd ligt.

Ball court

Het Ball court is een speelveld van 95 bij 35 meter. De Mayas streden hier in twee teams tegen elkaar. Het ging erom om de bal door een ring te krijgen, zonder je handen of voeten te gebruiken. De aanvoerder van het winnende team (ja, je leest het goed) werd na de wedstrijd onthoofd en geofferd.

Overige bezienswaardigheden van Chichen-Itza zijn de gallerij met de 1000 zuilen en de tempel van de jaguars

Hotels

Piste ligt op enkele minuten lopen van Chichen Itza maar is een erg onaantrekkelijk dorpje. Je vind hier enkele hotels waarvan sommigen met zwembad.

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Chichen Itza van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Transport

Naar Mérida (140 km, goede en bosrijke weg)

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan




   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl