gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Mexico City

reis terug  

Mexico City

Mexico City © Travelmarker ReizenGeschiedenis

“Op 13 augustus viel, heldhaftig verdedigd door Cuauhtémoc, Tlatelolco in de macht van Hernán Cortés. Het was geen overwinning en ook geen nederlaag. Het was de pijnlijke geboorte van het Mexicaanse volk.”

Dit is de tekst die staat op een gedenksteen in het centrum van Mexico-Stad op het Plein van de Drie Culturen. De drie culturen die hier bedoeld worden zijn de Spaanse cultuur, de indiaanse cultuur en de cultuur die is ontstaan door vermenging van de twee eerder genoemde culturen, de mestiezencultuur.

Cuauhtémoc  was de Azteekse Grote Spreker die Tenochtitlán, het huidig Mexico-Stad, verdedigde tegen de binnenvallende Spanjaarden in 1521. Tenochtitlán was toen een van de grootste steden ter wereld, een metropool die de Spanjaarden verbijsterde: indrukwekkende piramides, grote witte paleizen en een gecompliceerd systeem van irrigatie en riolering. De maatschappij van de Azteken werd ook wel Mexica genoemd. De elite bestond uit een militaire adel, priesters en rijke handelslieden, het werk werd verricht door vrije ambachtslieden, arbeiders en slaven. Tegen Tenochtitlán aan lag Tlatelolco, de belangrijkste marktplaats van de Azteken, dagelijks bezocht door zo’n 60.000 personen.

Huidig Mexico City

Het huidige Mexico Stad is door de omvang, vervuiling en criminaliteit niet echt een stad om lang te blijven. Voor veel toeristen is het dan ook slechts een stopover op weg naar de toeristische bestemmingen van Mexico.

Bezienswaardigheden

Mexico City telt een groot aantal bezienswaardigheden en markante plekken. De stad heeft ruďnes uit de pre-Spaanse tijd, mooie koloniale kerken en een aantal interessante voorbeelden van moderner Mexicaanse architectuur. Het Antropologisch Museum en de Guadelupe kathedraal zijn een bezoek zeker waard.

Bosque de Chapultepec
De Bosque de Chapultepec is al eeuwen Mexico City's grootste park. In het ongeveer 4 vierkante km grootte park ligt een dierentuin en diverse musea. Het Museo Nacional de Historica toont de opkomst en val van nieuw Spanje tot aan de Mexicaanse revolutie. De muren op de eerste verdieping zijn prachtig gedecoreerd met schilderingen. Het Antropologisch Museum is een van de indrukwekkendste antropologische musea ter wereld met maar liefst 25 afdelingen, 13 voor Archeologie en 12 voor Etnologie. Voor de entree staat een 167 ton wegende monoliet van Tláloc. Op zondag kan het in het park erg druk zijn, aangezien dan de halve stadsbevolking hier ontspanning zoekt.

Hotels in Mexico City

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Mexico City van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Vervoer

Een ideale manier om Mexico city te bereizen is met behulp van de metro. Voor een gering bedrag per persoon kun je onbeperkt reizen. In ieder station hangt een bord met daarop de route van de betreffende metro. Iedere lijn heeft een nummer, waarbij de richting blijkt uit het aangegeven eindstation. Het is raadzaam om de transferstations (bijv. Hidalgo, Centro Medico en Candelaria) tijdens spitsuren te vermijden, daar de drukte enorm is en de kans om gerold te worden aanzienlijk groter is. Hou er dan ook rekening mee dat de kans beroofd te worden in de metro niet gering is.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl