gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Oaxaca

reis terug  

Oaxaca

De stad Oaxaca ademt in alles een koloniale sfeer uit. Je kunt in de smalle steegjes uren ronddwalen en genieten van de kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, kerkjen en rustige pleintjes. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het authentieke Zócalo, het centrale plein van Oaxaca. Dit is de beste plek om de sfeer te proeven.

Bezienswaardigheden

Bezuiden de Zócalo ligt het Palacio de Gobierno, waar je in de trappengang prachtige muurschilderingen kunt bewonderen. De meeste bijzondere koloniale kerken van de plaats zijn La Compañía en de San Juan de Dios, de oudste kerk van Oaxaca. Een van de mooiste kerken is de 16de eeuwse dominicaanse Iglesia de Santo Domingo, de kathedraal van Oaxaca, aan het Alameda de Leon plein. Dit plein ligt in de autovrije Calle Alcalá, een toeristische straat die vanaf het centrum loopt. In het klooster van Santo Domingo, pal naast de kathedraal, is het Museo Regional de Oaxaca gevestigd. In dit museum zijn vele vondsten uit Monte Albán ondergebracht, zoals de Mixtec schatten uit tombe zeven.

Hotels in Oaxaca

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Oaxaca van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Transport

Bij diverse reisbureautjes rond de Zócalo (het centrale plein van Oaxaca) kun je bustickets kunt kopen naar verschillende bestemmingen.

De omgeving van Oaxaca

Monte Alban

Monte Alban is een van de mooiste ruïne-complexen van Mexico. Het ligt bovenop een afgeplatte bergtop op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Oaxaca-Stad. Ooit was dit het politiek en religieus centrum van de Zapotheken. De geschiedenis van Monte Alban gaat terug naar ongeveer 200 jaar voor Chr. Een bezoek aan de goed bewaard gebleven ruïnestad is een 'must' wanneer je dit deel van Mexico bezoekt. De ruïnes zijn met name indrukwekkend door hun hoogte en hun massieve aanblik. Een deel van de vondsten is te zien in het regionaal museum van Oaxaca.
Vanuit Monte Alban kun je in ongeveer 2 uur over een geitenpad door een prachtig berglandschap teruglopen naar Oaxaca. Verdwalen is moeilijk, want je kunt Oaxaca bijna de hele weg zien liggen..

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl