gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Palenque

reis terug  

Palenque

Palenque © Marcel RiebelPalenque is een stadje op de grens van het laagland van Yucatán en de Lancadón-jungle van Zuid-Mexico. Acht kilometer buiten Palenque liggen de beroemde ruïnes van Palenque. Palenque is vooral vanwege de ondoordingbare jungle rondom een van de meest bijzondere overblijfselen van de Maya's. Palenque is geen grote site. Je kunt alles in een uur of drie bezichtigen. Bezoek de ruïnestad zo vroeg mogelijk om de hitte te mijden en de sfeer en de mystieke uitstraling te proeven zonder grote aantallen toeristen. De enorme tempels zijn adembenemend mooi. Sommige ruïnes liggen nog helemaal bedekt onder dichte vegetatie, terwijl andere vrijgemaakt en deels gerestaureerd zijn.

Palenque © Travelmarker ReizenDe ruïnes van Palenque kregen vooral bekendheid toen in een van de piramides, de Templo de las Inscripciones, in 1952 een geheime gang werd ontdekt die leidde naar de grafkamer van een Maya-priesterkoning. Vóór die tijd werd aangenomen dat de Maya-piramides slechts een ceremoniële functie hadden. Als je geen last hebt van hoogtevrees is het mogelijk de Templo de las Inscripciones tot aan de top te beklimmen. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de jungle. Via 69 spekgladde treden kun je via de 'geheime gang' het binnenste van de tempel bereiken waarin nog altijd een sarcofaag ligt. In 1994 is hier nog een tweede graf gevonden, waarschijnlijk van een vrouw. De stenen afbeeldingen in de verschillende tempels zijn volgens de archeologen ooit felrood geweest.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan het museum. De toegangsprijs tot Palenque is $30 per persoon.

Hotels

Via trivago kun je de prijzen van hotels in Palenque van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten!

Transport

Campéche-Palenque: 380 km. De weg is met uitzondering van de laatste 30 km voor Palenque recht en vlak .

De omgeving van Palenque

Misol Ha

Op 20 km van van Palenque vind je Misol Ha, een 30 meter hoge waterval in de jungle. In het meer onder de waterval kun je zwemmen en je kunt via een smal en glad pad de achterkant van de waterval bereiken. Voor Misol Ha wordt een kleine entree geheven.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl