gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

San Cristobal de las Casa

reis terug  

San Cristobal de las Casa

San Cristobal © Marcel RiebelSan Cristobal de las Casa ligt in het hart van Chiapas en is in de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke bestemming op de toeristische kaart van Mexico. De plaats zelf heeft buiten de indrukwekkende kathedraal op het centrale plein weinig bezienswaardigheden, maar vanuit San Cristobal kun je een aantal vlakbij gelegen indianedorpjes bezoeken.

 

 

 

 

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen in San Cristobal de las Casa van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

De omgeving van San Cristobal de las Casa

Rond San Cristobal de las Casa liggen een aantal traditionele Indiaanse dorpjes zoals San Juan Chamula, Zinacantan en Tenejapa. In het gebied lopen veel indianen nog altijd in hun opvallende lokale klederdracht rond. Het maken van foto's wordt niet toegestaan, aangezien de indianen hier geloven dat ze hun ziel kwijtraken als zij geportretteerd worden. Je kunt de dorpjes te paard, per bus of per taxi bereiken. Let op: Trek niet te voet van dorpje naar dorpje; in het verleden zijn hier toeristen beroofd, en volgens de lokale bevolking is het risico je bezittingen kwijt te raken nog altijd groot..

chamula © Marcel RiebelSan Juan Chamula

In San Juan Chamula staat een van de meest bizarre kerken van Mexico. Binnenin de kerk staan tientallen verweerde oude houten beelden. De vloer is bezaaid met stro en honderden kaarsjes waar enkele indianen hun mysterieuze rituelen uitvoeren en offers brengen in de hoop om vergiffenis, een beter leven of genezing. In de VVV op de markt kun je voor $10 een kaartje kopen om de kerk en het ernaast gelegen museum te bezoeken. Probeer San Juan de Chamula op zondag te bezoeken, de zondagsmarkt is zeker de moeite waard.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl