gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Teotihuacán

reis terug  

Teotihuacán

Teotihuacan is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Mexico City. Het tempelcomplex ligt op ongeveer 50 km ten noordoosten van de hoofdstad.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van de stad tast men nog grotendeels in het duister. Teotihuacán was de grootste stad tijdens de oudheid in Mexico, en telde op zijn hoogtepunt, zo rond de zesde eeuw, misschien wel 200.000 inwoners, waarmee het qua grootte de zesde stad van de wereld was. Na de zesde eeuw raakte de stad in verval. Teotihuacan werd geplunderd en al in de 7e eeuw werd de stad verlaten en vergeten. De stad is later door de Azteken 'herontdekt' die het de naam Teotihuacán gaven. Het werd een pelgrimsoord voor de Azteekse heersers, die geloofden dat de goden zich hier massaal hadden geofferd om de beweging van de Zon te starten en een begin te maken met de Azteekse 'vijfde wereld'.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Teotihuacan zijn de kolossale piramides van de Zon en Maan. De piramide van de Zon in is het jaar 150 bovenop een nog oudere piramidegebouwd. De meeste andere ruïnes van Teotihuacan zijn gebouwd tussen 250 en 600. Je kunt de 62 meter hoge Piramide van de Zon beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het complex.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen in Teotihuacan van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl