gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Uxmal

reis terug  

Uxmal

Uxmal © Travelmarker ReizenUxmal behoort samen met Palenque en Chichén-Itzá tot de bekendste en best bewaarde Mayacomplexen van Mexico. Het Mayacomplex is met zorg gerestaureerd en is zeer fraai gelegen in de Puuc-heuvels ten zuiden van Merida. Je kunt er heerlijk ronddwalen tussen bezienswaardigheden zoals de ruďnes van het Nonnenhuis, het huis van de Schildpadden en de Grote Piramide. Uxmal betekent '3 maal herbouwd'. Bijzonder aan Uxmal zijn vooral de vele goed bewaard gebleven muurversieringen.
In Uxmal hebben de Maya’s indertijd een ingenieus systeem van reservoirs en ondergrondse tunnels gebouwd. Tijdens het regenseizoen probeerden de indianen op deze manier zoveel mogelijk water op te vangen om de droge periode door te komen. Water heeft in dit droge gebied altijd een vitale rol gespeeld; wat duidelijk te zien is aan de afbeeldingen van de regengod Chac, die in Uxmal sterker vertegenwoordigd is dan elders. Zo is het 'dwerg'heiligdom opgedragen aan Chac. Dit heiligdom heeft 5 boven op elkaar gebouwde tempels. Ook het paleis van de 'gouverneur' is gedecoreerd met een groot aantal Chac maskers. Over de functie van de vele kamers in het 'Nonnenhuis' (de naam is gegeven door de Spanjaarden) tastten de historici nog altijd in het duister.
Trek voor een bezoek aan Uxmal ongeveer drie uur uit. 's Avonds wordt in Uxmal een sound-and-lightshow gehouden.

Hotels in Uxmal

Via trivago kun je de hotelprijzen in Uxmal van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Transport

De rit vanaf Merida, een stad met veel gebouwen in Spaans-koloniale stijl duurt slechts een half uur. Vandaar dat Merida een stopover voor de nacht is voor bezoekers aan Uxmal. De rit naar Palenque, een ander belangrijk Maya-complex , duurt ongeveer 10 uur.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl