gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Mexico

Het weer in Mexico

labna © Travelmarker ReizenMexico kent vele verschillende klimaten. Aan de kust is het warm en vochtig, landinwaarts in de hoger gelegen delen (zoals in Mexico Stad) is het gematigder en droger. Het regenseizoen is van mei tot oktober.

Twee jaargetijden

Mexico kent twee jaargetijden: het droge seizoen van november tot mei en het natte seizoen van juni tot oktober. In het natte seizoen vallen de regenbuien meestal in de middag. De hoeveelheid neerslag per jaar neemt af van de kust naar het binnenland (evenals de temperatuur) en van zuid naar noord. De oostkust heeft meer regen dan de westkust en de zuidelijke gebieden, met uitzondering van Noord-Yucatán, kennen ook een grote regenval. In de kustzone van Veracruz, Tabasco en Chiapas kan het hele jaar regen vallen. Op de hoogvlakte gaat naar het noorden het klimaat geleidelijk over in dat van een droge woestijnzone. De beste reistijd is het droge seizoen van november tot mei. De overige maanden hebben, net als het droge seizoen, gemiddelde dagtemperaturen van rond de 26 graden, maar hebben een veel hogere luchtvochtigheid.

De verschillende klimaatzones

Door het verschil in hoogte en door de ligging over verschillende breedtegraden, zijn in Mexico alle klimaat- en vegetatiezones vertegenwoordigd. Er zijn zowel dorre woestijngebieden als tropisch oerwoud te vinden, besneeuwde bergtoppen en vochtig hete kustmoerassen, gematigde hoogvlakten en palmenrijke, witte stranden.
Het klimaat en de vegetatie hangen nauw samen met de hoogte en de ligging ten opzichte van de oceanen.

De warme zone
De ‘tierra caliente’ (warme zone) strekt zich uit tot een hoogte van 750 m en over de kustgebieden en de laaggelegen streken van het binnenland met de moerassen en tropische wouden. De gemiddelde jaartemperatuur meet hier van 23 tot 26 ºC. Temperaturen kunnen oplopen tot 40 ºC. Dit is het gebied van kokospalm, suikerriet, cacao, rubber, koffie, maïs, rijst, bananen en tropische vruchten.

De gematigde zone
De ‘tierra templada’ (gematigde zone) bevindt zich tussen de 750 en 2000 m. Het is een subtropische zone, met een gemiddelde dagtemperatuur tussen de 17 en 23 ºC. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zon en schaduw kunnen groot zijn. Het heeft eenzelfde flora als de streken rondom de Middellandse Zee, met uitzondering van de olijfboom.

De koude zone
De ‘tierra fría (koude zone) bevindt zich boven de 2000 m. Van 2000 tot 2800 m lijkt het klimaat op de lenteperiode van West-europa, met onderlinge verschillen. Het klimaat is aangenaam en temperatuurschommelingen zijn gering. Mexico-stad ligt in deze zone.

De ijszone
De ‘tierra helada’ (ijszone) begint op 4000 m.

Check het weer in Mexico.
.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Mexico

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Mexico. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl