gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Mexico - Risico's

reis terug  

Risico's in Mexico

Palenque © Travelmarker ReizenIn Mexico kan met uitzondering van bepaalde onveilige gebieden veilig worden gereisd. Maar veilig is een relatief begrip. Waar toeristen zijn, komt zakkenrollerij en criminaliteit voor. De hoeveelheid criminaliteit dwingt je steeds op je hoede te zijn.
Vooral het aantal gewapende berovingen is groot. Om te voorkomen dat jij het zoveelste slachtoffer wordt, doe je er verstandig aan niet in het donker op straat te lopen. Kijk ook uit met taxi’s en tijdens het geld pinnen. Draag je papieren vastgespeld in je kleding en doe je sieraden af. Staat er iemand met een wapen voor je, geef dan alles wat je hebt zo rustig en snel mogelijk af en doe daarna aangifte bij de politie.
Met name Mexico Stad is door de omvang, vervuiling en criminaliteit niet echt een stad om lang te blijven. Maar ook in Chiapas wordt je gewaarschuwd. En in San Cristobal is het ook niet slim je alleen op straat te begeven, zeker niet lopend op verlaten stukken.

De laatste jaren woedt een bijzonder wrede drugsoorlog, vooral in de noordelijke en noordoostelijke staten Chihuahua, Sinaloa, Durango en Michoacán. De strijd, waarbij veel doden vallen, lijkt zich inmiddels als een olievlek over heel Mexico te verspreiden, blijf dus ver van drug of duistere figuren. Drugsgebruik is in Mexico streng verboden. Er gelden zware straffen- minimaal 10 jaar gevangenis- voor zowel bezit als gebruik. Of het hard of soft drugs betreft is daarbij van geen enkel belang. Ook magic mushrooms behoren tot de categorie zwaar verboden middelen. Mensen die shag draaien, worden al snel verdacht van drugsgebruik of op zijn minst drugsbezit. Het is veiliger om gewoon een sigaret op te steken. Of helemaal niet te roken…

Op de luchthavens van Mexico-Stad, en vooral Cancún, zijn bagagelabels van koffers van reizigers op andere koffers geplaatst, waarin drugs waren verstopt. Voorzie je koffer met een naam en adres zowel aan de buiten- als aan de binnenkant, en waarschuw direct de politie indien je merkt dat een bagagelabel ontbreekt bij thuiskomst.

Homo's kunnen hun liefde voor elkaar beter verborgen houden. De politie is niet gediend van mannen die genegenheid voor mannen tonen. Hand in hand lopen is reden genoeg om te arresteren.

Zorg voor een goede reisverzekering


.

Algemene informatie over risico's op vakantie en hoe die te voorkomen

naar menu tips tips
Lees hier over hoe voorkomen beter is dan genezen en ga op zoek naar het meest actuele reisadvies voor je vakantiebestemming

Hulp in het buitenland

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor adresgegevens van de Mexicaanse vertegenwoordiging in Nederland en BelgiŽ en de Nederlandse en Belgische vertegenwoordigingen in Mexico

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl