gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Transport - Met de bus, taxi of metro

reis terug  

Openbaar vervoer in Mexico

Mexico © Travelmarker ReizenPer bus

Mexico kent een goed ontwikkeld busvervoer. De bussen rijden redelijk volgens schema, en het personeel is prettig en behulpzaam. Er zijn lijndiensten over grote afstanden naar alle delen van Mexico. Er zijn drie categorieŽn : de eerste en tweede klas en de lokale lijnen. Er zijn veel verschillende maatschappijen waaruit gekozen kan worden en elke maatschappij heeft zijn eigen busterminal.

Een plaats in een eerste klas bus moet gereserveerd worden, je krijgt een vaste plaats toegewezen. Staanplaatsen zin verboden. Meestal is er een toilet aan boord, is er airconditioning en wordt er ook een videofilm vertoond. Onderweg worden er om de zoveel tijd grote wegrestaurants aangedaan waar vaak ook gewinkeld kan worden.
Eerste klas busmaatschappijen zijn o.a. ADO, Cristůbal Colůn, Autos Pullman de Morelos, Autobuses Zacatepec en Autobuses Estrellas de Oro.

Tweede klas bussen kunnen gezelliger zijn, stoppen vaker en doen allerlei plaatsen en zijwegen aan. Een vaste zitplaats reserveren is niet mogelijk en vaak zijn er ook staanplaatsen in de bus.

Je moet er rekening mee houden dat de bussen op tolwegen aardig kunnen doorrijden, maar dat er in Mexico niet overal tolwegen liggen. Daarnaast moet je gemiddeld een dag van te voren een kaartje regelen om verder te kunnen reizen. Over de rit van Oaxaca naar Palenque (ong. 640 km)doe je ruim 13 uur!

Taxitransport

In iedere plaats in Mexico is het makkelijk om een taxi op straat aan te houden, zeker in de grote steden. Sommige taxiís hebben een meter, anders moet je beslist van tevoren een prijs af te spreken. Er zijn ook collectieve taxiís (colectivos) waarbij mensen langs een route opgepikt worden en waarbij iedereen apart de rit betaald.
Airporttaxiís gaan volgens een vastgesteld bedrag. In de aankomsthal kan een ticket voor de taxi gekocht worden.

Per metro

In Mexico City kun je gebruik maken van de metro. Hou er rekening mee dat dit door het grote aantal zakkenrollers niet zonder risico is. Pas vooral op met je rugzak. Officieel mag je overigens geen bagage meenemen in de metro,maar buiten de spits wordt het toegelaten. Verder zijn er aparte wagons voor vrouwen. Op de stations staat d.m.v. een streep gemarkeerd waar deze stoppen.

.

Algemene informatie over transport

naar menu transport transport
Informatie over het reizen per bus, trein, taxi en nog veel meer ..

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl