gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Hotels en guesthouses in Cambodja

Onderdak in Cambodja

straatbeeld Cambodja © Travelmarker ReizenMet de komst van UNTAC in 1991 schoten de hotels in Cambodja als paddenstoelen uit de grond. Toen het personeel en de militairen van de Verenigde Naties verdwenen daalden de kamerprijzen enorm. Hierdoor was en is het ondanks het strek toegenomen aantal toeristen in de laatste decennia mogelijk in provincieplaatsen goed en goedkoop te overnachten. Ondanks dat er voldoende onderdak te vinden is wordt er nog steeds flink gebouwd. Budgetaccommodatie is in de belangrijkste toeristencentra te vinden, zoals Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville. In diezelfde plaatsen vind je ook de dure luxehotels van de bekende hotelketens. Bij duurdere hotels loont het de moeite in het laagseizoen (maart-oktober) te onderhandelen over de kamerprijs. Rond kerst en oud en nieuw zijn de meest populaire hotels lang van tevoren volgeboekt. Dan rekenen veel hotels, vooral aan de stranden van Sihanoukville en in Siem Reap, de basis voor een bezoek aan de tempels van Angkor, enorme hoogseizoentoeslagen.

Laat je nooit wijs maken dat een hotel vol zit. Vooral taxi- en motorchauffeurs en 'selfmade' gidsen ('touts' in internationaal toeristenjargon) zullen je dit vertellen omdat ze je liever naar een hotel brengen waar ze commissie kunnen vangen.

Kamperen

Buiten de grotere plaatsen en toeristencentra zijn vrijwel geen hotels te vinden. Er zijn geen officiële campings in Cambodja, maar kamperen wordt op veel plaatsen toegestaan, zoals bijvoorbeeld op de stranden en eilandjes langs de zuidkust. Waar je ook overnacht, gebruik in ieder geval een muskietengaas voor een insectenvrije nacht, want malaria komt nog altijd in Cambodja voor. Doordat er buiten het gebaande pad nog altijd veel landmijnen onder de grond liggen is Cambodja geen land om zomaar ergens je tent op te zetten.

Boek een hotel in Cambodja

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten tijdens je vakantie in Cambodja

Via Travelmarker Reizen kun je in combinatie met een van de bouwstenen of rondreizen naar Laos, Cambodja en Thailand voordelige losse hotelovernachtingen boeken

 

.

Alles wat je wil weten over accommodatie op reis

naar menu accommodatie accommodatie
Ga naar deze pagina voor tips, woningruil, kamperen en het boeken van hotels wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl