gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Cambodja

Outdoor in Cambodja

Sinds de enorme groei van het aantal toeristen naar Cambodja is het aanbod aan buitensportactiviteiten de laatste jaren behoorlijk toegenomen. De Cambodjanen hebben inmiddels wel door dat we een belangrijke inkomstenbron kunnen zijn, en de verwachting is dat er in de komende jaren meerl activiteiten geïntroduceerd zullen worden.

Wandelen

Cambodja is redelijk ontwikkeld als wandelbestemming. Naast dat je dagenlang te voet kunt rondzwerven tussen de ruïnes van Angkor zijn er diverse natuurgebieden waar je te voet doorheen kunt trekken. Ga niet zomaar ergens wandelen in verband met de vele landmijnen in het land.

Fietsen

Fietsers zullen merken dat Cambodja een hoop te bieden heeft. Vooral als je een hekel hebt aan steile trajecten kom je in dit vlakke land ruimschoots aan je trekken. In diverse toeristische hotspots, zoals Siem Reap bij de tempels van Angkor zijn fietsen te huur. Lokale fietsen huur je voor nog geen euro, een mountainbike kost circa € 4 per dag). Net als in de rest van Azie ben je in Cambodja op de fiets echter wel een tweederangs weggebruiker, en wordt je door het gemotoriseerde verkeer regelmatig de berm in geclaxonneerd. Kijk ook eerst goed hoe Cambodjanen een kruising passeren. Een goede kaart van het land is zeker aan te raden, borden langs kleinere wegen zijn vrij zeldzaam en op het platteland spreken maar weinig mensen Engels of Frans. Kaarten die ter plekke gratis verstrekt worden zitten vaak vol fouten, zeker als het om kleine weggetjes buiten de stad gaat. En juist die wil je als fietser gebruiken, omdat het op de grote wegen tussen belangrijke plaatsen soms erg druk kan zijn en Cambodjanen bekend staan om hun roekeloze inhaalmanouvres. Langs deze grotere wegen zijn grotere kruisingen wel voorzien van informatie. Hou er tevens rekening mee dat veel kleine weggetjes door de vele kuilen en stenen ook met een mountainbike nauwelijks te doen zijn.

Als je van fietsen houdt is het verkennen van de tempels van Angkor per gehuurde mountainbike zeker de moeite waard. De doorgaande wegen tussen de tempels zijn vlak en liggen door de hoge bomen erlangs merendeels in de schaduw.

Duiken

Cambodja heeft geen onderwaterwereld zoals bijvoorbeeld Thailand. Duikfaciliteiten zijn dan ook schaars in Cambodja. Enkel Sihanoukville kent enkele duikscholen, maar ook daar zijn de riffen niet erg bijzonder. Het land is voor duikers een echte pioniersbestemming, jemoet de dingen dus een beetje nemen zoals ze komen. Cambodja zit op het gebied van duiken zeker in de lift, dus in de komende jaren zal op dit gebied een hoop veranderen. De verwachtingen zijn hooggespannen, want ondanks het vissen met explosieven (die in dit land ruim voorradig zijn) is er onder de zeespiegel rond afgelegen eilandjes nog genoeg bijzonders te zien.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl