gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van Cambodja

De Khmer

Khmervrouw © Travelmarker ReizennixAangezien Cambodja ooit een belangrijk deel van het machtige Khmerrijk was, is ongeveer 90% van de populatie Khmer. Andere volkeren zijn de Chinezen, Vietnamezen en de Cham (Cambodjaanse moslims). Door de oorlogen die het land geteisterd hebben, is de bevolking de laatste decennia nauwelijks gegroeid, maar daar komt inmiddels verandering in. In totaal werden er in Cambodja tijdens de bijna dertig jaar durende oorlog ruim twee miljoen mensen vermoord. De etnische bevolkingsgroepen hebben het nog steeds niet makkelijk in Cambodja. Onder Pol Pot hebben vooral de Cham zwaar te lijden gehad, en volgens sommigen is toen ruim de helft van deze ethnische groep om het leven gebracht. Tegenwoordig zijn het vooral de Vietnamezen die gediscrimineerd worden.

Ondanks een geboortepercentage van ongeveer vijf procent telt Cambodja een kleine 9 miljoen inwoners, slechts 2 miljoen meer dan in de jaren 70 van de vorige eeuw. Deels is dit echter ook te wijten aan het hoge kindersterftecijfer, dat de gemiddelde levensverwachting omlaag brengt naar 50 jaar.

Hoewel er in de laatste jaren veel is bereikt leeft nog altijd een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens. Ook de gezondheidszorg is gebrekkig en er is een enorm gebrek aan ervaren en getrainde docenten. Hierdoor maken slechts 27 van de 1000 schoolgaande kinderen de middelbare school af.
Zo'n driekwart van de bevolking werkt in landbouw, bosbouw en visserij.

.

De Cambodjaanse cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Cambodjaanse cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl