gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Angkor - Cambodja

reis terug   reis door

De tempels van Angkor

De tempels van Angkor zijn de indrukwekkendste overblijfselen van de oude rijken van heel Zuidoost-Azie. Het Angkor Wat tempelcomplex is het grootste ter wereld, doet niet onder voor wereldwonderen zoals de Piramides van Egypte.

Geschiedenis van Angkor

Angkor, de oude hoofdstad van het Khmer-rijk, is in de achtste eeuw gesticht. De vruchtbaarheid van de grond en het geavanceerde irrigatiesysteem van de Khmer legden de basis voor de macht van het rijk, dat zich op haar hoogtepunt over Thailand, Laos en Cambodja, Vietnam en China uitstrekte. Angkor was het het administratieve en religieuze centrum van het rijk. Naast periodes van grote bloei en welvaart heeft Angkor ook veel tegenspoed gekend. Het Khmer rijk telde vele machtige vijanden, en Angkor is meermaals verwoest. Het irrigatiesysteem bleek ook niet goed om te kunnen gaan met een lange periode van droogte en een aansluitende lange periode van uitbundige regenval. In de 15de eeuw verlieten de Khmer de stad en maakten ze Phnom Penh tot hun nieuwe hoofdstad.

De herontdekking van Angkor
Eeuwenlang was het bestaan Angkor niet veel meer dan een mythe, totdat begin 1900 een Franse expeditie de ruïnes 'ontdekte '. Het was een ontdekking voor de westerse wereld, want monnikken zijn nadat Angkor verlaten was altijd zorg bliojven dragen voor de belangrijkste heiligdommen. Gedurende de koloniale periode werden veel tempels van Angkor gerestaureerd, een enorm project dat, met uitzondering van de tijd van de Rode Khmer, tot op de dag van vandaag voortduurt.

praktische info voor Angkor

Siem Reap is de plek waarvanuit de meeste toeristen de tempels van Angkor bezoeken. Hier vind je een grote hoeveelheid hotels en restaurants en overige toeristische faciliteiten die een meerdaags verblijf mogelijk maken.

Transport in en rond Angkor
Omdat de tientallen tempels van Ankor over een groot gebied verspreid liggen kun je het beste in Siem Reap een auto of motor met chauffeur huren. Deze brengt je waar je heen wilt, en staat de hele dag tot je beschikking. Het is ook mogelijk Angkor per fiets te verkennen, ook deze zijn in Siem Reap te huur. Eenvoudige fietsen zijn te huur voor circa 1 euro per dag, mountainbikes voor 5 euro. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden zijn te groot om Ankor te voet te verkennen. Als je in Angkor gaat wandelen is het absoluut zaak op het gebaande pad te blijven, want er liggen nog altijd mijnen in het gebied.

Entree en routes Angkor
De entree tot Ankor bedraagt 20 US$ per dag, of 40 US$ voor drie dagen ( 6 dagen: 60 US$). Er zijn twee routes door Ankor uitgezet, een korte (van toch nog 17 kilometer) en een lange. Voor de korte betaal je ongeveer 15 US$ per motortaxi met chauffeur, voor de lange 18 US$ per persoon. Het is aan te raden de korte route te rijden, anders mis je de Ta Phromtempel. Als je maar één dag in Angkor zou kunnen zijn (en dat zou zonde zijn) volstaat de korte route, waarbij je in ieder geval Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm gezien moet hebben. Een tweede dag is een bezoek aan de Roluosgroep op 13 kilometer ten oosten van Siem Reap de moeite waard. Met de drie belangrijkste bezienswaardigheden van deze tempelgroep ben je ongeveer een halve dag bezig. Voor een bezoek aan de Rolous groep betaal je ongeveer 15 US$ per motortaxi met chauffeur.

Stel je eigen reis naar Angkor samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Angkor samen met de bouwstenen, rondreizen, treinkaartjes, vliegtickets en losse hotels voor Cambodja van Travelmarker Reizen

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen in Siem Reap, de basis voor jouw bezoek aan Angkor, van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Bezienswaardigheden van Angkor

Uitgebreide beschrijving van de belangrijkste tempel en ruïnes van Angkor

reis terug   reis door
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl