gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Ban Lung - Cambodja

reis terug  

Ban Lung

Ban Lung, de hoofdstad van de provincie Ratanakiri, ligt 600 km ten noordoosten van Phnom Penh. Je kunt er overnachten in eenvoudige guesthouses. Het is zeker de moeite waard de Eisey Patamak berg te beklimmen, een gemakkelijke klim van ongeveer 10 minuten vanaf de stadstempel van Ban Lung. Vanaf de berg heb je een magnifiek uitzicht over het O Traw gebergte. Volgens de lokale bevolking moet je bij helder weer zowel het in het noorden gelegen Laotiaanse gebergte kunnen zien, als het in het oosten gelegen Vietnamese gebergte. Op de top van de berg ligt een 5 meter lange liggende Boeddha.

De omgeving van Ban Lung

De hoofdattractie van Ban Lung is het Yeak Laom meer, 4 km ten oosten van de stad. Het meer is vele duizenden jaren geleden ontstaan door een vulkaaneruptie, en is nu deel van een beschermd natuurgebied van 12,000 hectare. De oevers van het meer zijn dicht bebost, en favoriet woon/werktterrein van vele vogels. Je kunt uitstekend zwemmen in het  turquoise water van het meer.

Verder liggen er een aantal watervallen in de omgeving van Ban Lung, waarvan Kanchan en Chaa Ong de indrukwekkendste zijn. Chaa Ong heeft geen poel waarin je kunt zwemmen, maar je kunt er wel een douche nemen. Om er te komen moet je de weg naar Stung Treng nemen. Op ongeveer 2 km na het vliegveld voert een smal pad naar rechts naar Chaa Ong, en naar links naar Kanchan. Het is slim een gids mee te nemen, want het 5 km lange pad door het bos is niet altijd even duidelijk.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl