gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Battambang - Cambodja

reis terug  

Battambang

Battambang © Travelmarker ReizenHet sfeervolle Battambang ligt aan de Sangkerrivier op 71 km ten zuidoosten van Sisophon, en is met 120,000 inwoners de tweede stad van Cambodja. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Battambang, de rijstprovincie van Cambodja.

Battambang telt vele fraaie frans-koloniale gebouwen en is vergeleken met Phnom Penh een oase van rust. Vooral in het zuiden van de stad en langs de Sangker staan prachtige koloniale villa’s.

Omdat het een goede uitvalsbasis is voor bezoeken aan tempels en dorpen in de uitgestrekte rijstvelden rond de plaats zal Battambang zich in de toekomst zeer zeker een belangrijke plaats verwerven op de toeristische kaart van Cambodja.

Battambang is gesticht door de Fransen, omdat de plaats strategisch lag op de route van Saigon via Phnom Penh naar Thailand. Het is de toegangspoort tot Pailin, de vroegere vesting van de Khmer Rouge. Onder de Rode Khmer werd de bevolking van Battambang gedwongen naar het platteland te verhuizen. Battambang zelf heeft in die donkere periode weinig schade opgelopen, maar na de Vietnamese invasie is er in en rond de plaats zwaar gevochten. De Rode Khmer slaagde er in 1994 zelfs weer in tijdelijk de controle te krijgen over de stad.

Bezienswaardigheden van Battambang

De belangrijkste bezienswaardigheid van Battambang zijn de oude Franse huizen langs de Sangkerrivier. Verder heeft de stad nog een aantal aardige tempels en een klein museum met artefacten uit de Angkor-periode. Voor een fraai uitzicht moet je de heuvel waar de Wat Ek Phnom op staat beklimmen. De tempel zelf is niet echt bijzonder.

op de markt van Battambang © Travelmarker ReizenWinkelen in Battambang

Op de levendige centrale markt en de winkels eromheen is van alles te koop. Indien je er verstand van hebt is dit een goede plek om edelstenen te kopen. De stenen zijn afkomstig uit het gebied rond Pailin, ten zuidwesten van Battambang. In de markt vind je ook moneychangers waar je geld kunt wisselen.


De omgeving van Battambang

In de omgeving van Battambang liggen een aantal Khmerruines. Interessant is ook de Wat Boville aan de rand van de stad. Deze in Khmer-stijl gebouwde boeddhistische tempel staat tussen frans-koloniale huizen.

Te Phnom Sampean martelden en vermoordden de Khmer Rouge hun vijanden. De lijken werden in de 'killing cave' geworpen.

Bovenop de top van Sampov Mountain, ongeveer 12 kilometer buiten Battambang staat een pagode en liggen drie natuurlijke grotten: Pkasla, Lakhaon en Aksopheak. In de Pkasla grot komen de inwoners van Sampov altijd samen na een bruiloft om het bruiloftsfeest te vieren. 

Je kunt de bezienswaardigheden rond Battambang het makkelijkst per mountainbike of moto (eventueel met chauffeur) bereiken.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl