gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Kep - Cambodja

reis terug  

Kep

De kustplaats Kep ligt 25 km ten oosten van Kampot. Hoewel het strand van Kep klein is, is Kep door de fraaie tropische omgeving en het prima seafood waar je hier voor een prikkie kunt genieten zeker de moeite van het bezoeken waard. Doordeweeks is Kep een rustig vissersdorp, maar in het weekend is het een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Phnom Penh. Die houden zich hier dan bezig met Kep's belangrijkste toeristische activiteit; het nuttigen van een seafoodpicknick aan het strand. Ook huren de bezoekers in Kep een bootje om in de baaien in de buurt van Kep op krab en ander lekkers uit zee te vangen.

In de koloniale periode heette de plaats Kep-sur-Mer en was het een favoriete vakantiebestemmig voor de Franse en Cambodjaanse elite. Gedurende de periode van de Rode Khmer raakte de badplaats in verval en tegenwoordig heeft Sihanoukville haar plaats ingepikt. Kep is in Cambodja bekend om zijn krab. Breng dan ook vooral een bezoek aan de krabmarkt, een markt waar enkel deze schaaldieren worden verkocht.

Apsara danseres © Travelmarker ReizenOp zaterdagavonden worden traditionele zang- en dansvoorstellingen gehouden in het Especa Orphanage tegenover het Seaside Guesthouse in Kep.

Vergeet zeker geen boottocht naar nabijgelegen eilandjes in de Golf van Thailand te maken als je in Kep bent. Koh Tonsay (Rabbit Island) ligt ongeveer 30 minuten varen vanaf Kep. De kosten zijn circa 7 dollar voor een retourtje en de boten vertrekken rond 9.00 uur om rond 16.00 uur terug te varen. Het charteren van een boot buiten deze tijden kost ongeveer 25 dollar. Het twee vierkante kilometer kleine eiland heeft drie witte zandstrandjes. Er wonen zeven families op Koh Tonsay die vooral leven van visvangst en de verkoop van kokosnoten.

Nog mooier dan Koh Tonsay is Koh Poh (koraaleiland). Zoals de naam belooft kun je hier prima snorkelen. Het is mogelijk om op de eilandjes te overnachten, vergeet dan je muskietennet niet.

Voor de kust van Kep ligt het grote Vietnamese island of Phu Quoc, een eiland waarvan het bezit al jaren betwist wordt door Cambodja. Een wit beeld van een vrouw op het strand van Kep houdt een oogje op het eiland, verlangend naar de dag dat het aan Cambodja wordt toegevoegd. Aan de andere kant van de mooie baai staat het oude koninklijke paleis van Sihanouk in een apenrijk bos op de top van een klif.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl