gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Koh Kong - Cambodja

reis terug  

Koh Kong

Koh Kong, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt op een klein uur rijden van Hat Lek, de officieele grensovergang met Thailand, en is voor veel reizigers een ideale manier om het land te verlaten richting het Thaise Trat of Cambodja binnen te komen. Vanaf Krong Koh Kong vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in Cambodja.

De plaats Koh Kong op de oostoever van de Dong Tong rivier, die hier in de Golf van Thailand eindigt. Voor 1990 was Krong Koh Kong, ofwel Koh Kong city, een geisoleerd vissersdorp, maar sinds de komst van grote houtkapmaatschappijen is het uitgegroeid tot een plaats met ruim 22.000 inwoners. Koh Kong zelf doet meer Thais aan dan Khmer, de baht is het meest gebruikelijke betaalmiddel en beer Chang het meest gedronken bier. De meeste guesthouses en hotels van Krong Koh Kong liggen aan het water, maar veel toeristen zijn hier niet.

Bezienswaardigheden in Krong Koh Kong

Koh Kong heeft geen bezienswaardigheden van enige allure. Een bezoek aan het in het noorden van Koh Kong gelegen koninklijk paleis is pure tijdsverspilling ($7 entree), maar als je niet genoeg kunt krijgen van tempels is een bezoek aan Wat Chotgneau misschien de moeite waard. Deze tempel is genoemd naar Chuom Nat Chotgneau, een belangrijke monnik die in 1972 gestorven is. In 1961 begon Lon Nol hier met de bouw van een distributiecentrum voor voedselhulp aan de armen. Toen hij in 1968 tot generaal werd gepromoveerd bouwde hij er een boeddhistische tempel. Ondanks een renovatie sinds de vernielingen die de Rode Kmer aan de tempel hebben toegebracht ziet het bouwwerk er nog altijd verwaarloosd uit.

De omgeving van Krong Koh Kong

De omgeving van de stad is rijk aan natuurschoon, en afgezien van de activiteiten van de houtkapmaatschappijen nog redelijk onbedorven. Vlakbij ligt een uitgestrekt tropisch regenwoud, met zo’n 20.000 km² een van de grootste wouden van Cambodja. Het hout dat hier gekapt wordt is voornamelijk sandelhout dat naar Thailand geexporteerd wordt.

 © Travelmarker ReizenEilanden voor Krong Koh Kong

Voor de kust van Krong Koh Kong liggen diverse eilanden, waarvan de grootste ook Koh Kong heet. Dichterbij ligt het eiland Koh Kapi, dat de mooiste stranden van het district heeft. Je kunt het in een half uur per speedboot bereiken. Er zijn geen vaste verbindingen, dus je moet iets charteren, hetgeen alleen of met zijn tweeën een prijzige aangelegenheid kan zijn. Hou op de stranden in dit gebied rekening met lastige strandvlooien die bijzonder nare beten veroorzaken.

Waterval in het regenwoud

Een bij de lokale bevolking populaire plek voor een picknick is de kleine Chros Srei waterval. De 20 km lange rit er naar toe is zeer afwisselend. Je passeert cashewnootbomen en aan de linkerkant van de weg zie je het Cardamom gebergte. Het laatste stuk voert door dicht regenwoud naar de picknickplaats, vanwaar een voetpad naar de waterval voert. Aan de voet van de waterval kun je zwemmen. Het is mogelijk te voet hoger gelegen delen van de weinig indrukwekkende waterval te bereiken.

Indrukwekkender, maar ook moeilijk bereikbaar is de Koh Por Waterval. Hiervoor moet je eerst drie kwartier per boot over de rivier door de mangrove varen richting het Cardamon gebergte. Aansluitend is het nog een voettocht van ruim twee uur door het regenwoud. Er moet regelmatig over rotsen geklauterd worden en er is vrij veel hoogteverschil. Aansluitend is het heerlijk zwemmen aan de voet van de waterval.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl