gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Mondulkiri - Cambodja

reis terug  

De provincie Monulkiri

De zelden bezochte provincie Mondulkiri ligt in het oosten van Cambodja aan de grens met Vietnam. Mondulkiri betekent letterlijk 'Ontmoeting van de Heuvels', een toepasselijke naam voor deze heuvelachtige provincie. Mondulkiri biedt het "echte" Cambodja, met een landschap en een klimaat dat afwijkt van de rest van het land. Tegen de groene heuvels vindt je groepjes dennenbomen verspreid over het landschap. Met een gemiddelde hoogte van 800 meter kan het 's nachts behoorlijk kil worden. Het is dan ook aan te raden een sweater of trui mee te nemen.

Mondulkiri is de grootste en de meest schaars bevolkte provincie van het land, met nog net geen twee mensen per km2. Ruim de helft van de 40,000 inwoners tellende provincie stamt van de Phnogn bevolkingsgroep. Mondulkiri kent zo'n 12 etnische bevolkingsgroepen zoals; Khmer, Phnong, Kraul, Kregn, Ro Ougn, Streng, Lao, Chray, Khauy, Cham, Thmone en Tom Pone. 

De Phnong leven net als andere inheemse gemeenschappen in Cambodja van het land oplevert. Zij planten rijst, fruitbomen, en kweken diverse groenten. Ook oogsten ze aardbeien, cashewnoten, koffie en rubber. Hoewel meer en meer huizen worden gebouwd in 'Khmer-stijl', zijn de traditionele Phnong huizen nog steeds terug te vinden. Pnong huizen bevatten grote vaak eeuwenoude potten en traditionele gongs die tot de meest waardevolle bezittingen van de bewoners behoren.

Sen Monorom

De kleine plaats Sen Monorom is met slechts 7000 inwoners de hoofdstad van de provincie Mondulkiri. Op de markt van Sen Monorom kom je alle bevolkingsgroepen uit de omgeving tegen die hier komen handelen. De Phnong stam zijn te herkennen aan de manden op hun rug. Middenin Sen Monorom liggen twee meren, waar je heerlijk omheen kunt wandelen. De meeste toeristen komen naar Sen Monorom om de watervallen en de prachtige natuur in de omgeving te bekijken, de etnische bevolking te ontmoeten of om een rit op de rug van een olifant te maken.  

De meeste wegen rond Sen Monorom zijn slecht begaanbaar, al wordt er gewerkt aan verbetering. Het grootste deel van de bijna 400 kilometer van Phnom Penh naar Sen Monorom bestaat uit goed berijdbaar asfalt of gravel.

De omgeving van Sen Monorom

De Sen Monorom waterval ligt op zo'n 5 kilometer van Sen Monorom. Dit was een mooie waterval, totdat de Japanners er een waterkrachtcentrale bouwden. De Romnea waterval ligt op 10 kilometer van Sen Monorom. Deze waterval bestaat uit drie gedeeltes, maar de omgeving is tegenwoordig ontbost en geprivatiseerd. De fraaiste waterval van de provincie, de Bou Sra Waterval, ligt zo'n 43 kilometer van Sen Monorom in het Pich Chinda District.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl