gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Phnom Penh - Cambodja

reis terug   reis door

Phnom Penh

straatbeeld Phnom Penh © Travelmarker ReizenPhnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, ligt in het zuidoosten van het land aan de samenvloeïng van de Mekong- en Tonle Sap rivier. Voordat de Rode Khmer de stad in 1975 binnentrokken, werd Phnom Penh ook wel het Parijs van het Oosten genoemd. Het was een van de prachtigste steden gebouwd door de Fransen in Indochina. Nog altijd is veel van de koloniale grandeur te herkennen, vooral op en rond de brede boulevard langs de Mekong rivier. Hier paraderen dagelijks honderden stelletjes en in het weekend is het er 's avonds een gezellige drukte. Achter de boulevard ziet Phnom Penh er meteen heel anders uit, de straten zijn een aaneenschakeling van ongeinspireerde architectuur, die her en der onderbroken wordt door een fraai bouwwerk uit het verleden.

straatbeeld Phnom Penh © Travelmarker ReizenDe tientallen Khmer tempels van Phnom Penh bevestigen een diepgeworteld geloof, dat ondanks jarenlange onderdrukking door de Rode Khmer nog altijd in de harten van de mensen zit.

Ondanks het gruwelijke verleden en lelijke wijken is het charmante Phnom Penh zeker een meerdaags bezoek waard. Het is een typische Aziatische stad met kleurrijke markten, eetstalletjes, terrasjes en straatverkopers. In tegenstelling tot sommige andere Aziatische steden is het in Phnom Penh betrekkelijk rustig. De bevolking is zeer vriendelijk en trots op hun stad.

 

Geschiedenis van Phnom Penh

Phnom Penh is in 1372 gesticht toen veel kooplieden deze plek prefereerden boven het onveilge Angkor. Daarnaast lag de plaats dichterbij zee.

Onder de Fransen kregen de stad een aantal universiteiten, gelegen aan de voet van Phnom-heuvel rond het koninklijke paleis. Phnom Penh was het culturele en economische centrum van het land.

Voordat de stad in 1975 door de Rode Khmer vrijwel geheel werd ontruimd, woonden er 2,5 miljoen mensen. Tijdens het schrikbewind van Pol Pot werden monumenten verwoest en kunstschatten geplunderd. Duizenden inwoners van Phnom Penh werden afgeslacht of naar het platteland weggevoerd. In 1979 telde de stad nog slechts 8500 inwoners. (Tegenwoordig wonen er weer circa twee miljoen mensen in Phnom Penh).

Stel je eigen reis naar Phnom Penh samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Phnom Penh samen met de bouwstenen en rondreizen voor Cambodja van Travelmarker Reizen

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Restaurants in Phnom Penh

Langs de boulevard en nabijgelegen zijstraten wemelt het van de restaurants, die vanzelfsprekend iets duurder en vaak ook sjieker zijn dan in de rest van de stad.

Prima restaurant in Phnom Penh. Op hun site is ook info over de keuken van Cambodja te vinden.

Psar Thmei © Travelmarker ReizenWinkelen in Phnom Penh

Pnom Penh telt een groot aantal straatmarkten. Breng vooral een bezoek aan de Psar Thmei, de centrale markt. Deze uitgestrekte markt is gehuisvest in een indrukwekkend art deco gebouw. Je vind er alles wat in Cambodja te koop is. souvenirs, eetstalletjes, maar vooral veel kleding. Indien je hier niets van je gading hebt kunnen vinden kun je je strooptocht voortzetten op de iets verder van het centrum gelegen Psar Tuol Tom Pong. Deze goud- en zilvermarkt wordt ook wel de 'Russische Markt' genoemd. Ook hier zijn souvenirs te koop en veel tweedehands artikelen

Transport in Phnom Penh

Ook in Phnom Penh is de moto (brommer met chauffeur) de manier om je te laten vervoeren. Het is wel zaak om flink te onderhandelen, want aan toeristen wordt standaard meer dan de dubbele ritprijs gevraagd. Verder verzorgen ook fietstaxi's korte afstanden door de stad.

fietstaxi in Phnom Penh © Travelmarker Reizen

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl