gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Ream National Park - Cambodja

reis terug  

Het Ream National Park

Op 18 km ten oosten van Sihanoukville ligt het 21.000 hectare grote Ream National Park, een van de meest toegankelijke van de zeven natuurgebieden van Cambodja. Het kleine park wordt ook vaak het Preah Sihanouk National Park genoemd en is een prachtig kustgebied met jungle, watervallen, mangrovebossen, koraalriffen en een aantal ongerepte tropische eilandjes zoals Koh Thmei en Koh Ses. Het is mogelijk hier een boottocht en/of een wandeling te maken. Het nationale park is een thuis voor dolfijnen en maar liefst 155 verschillende vogelsoorten.

Om er te komen moet je vanaf Sihanoukville een taxi of moto naar het dorp Ream nemen, een rit van ongeveer een half uur over de SS4 richting Phnom Penh. Vervolgens sla je bij het Nagabeeld (beeld van een zeeslang) rechtsaf en ga je het pad op dat langs het vliegveld voert. De weg naar Phnom Penh voert met een bocht naar links.

In 1993 werd het gebied door de voormalige koning Norodom Sihanouk aangewezen tot een nationaal park. De tweehonderd inwoners mochten in het natuurgebied blijven wonen en hun visvangst voortzetten. Er worden echter geen nieuwe inwoners toegestaan, waardoor het ecosysteem in balans gehouden kan worden. Het park is een thuis voor vele soorten vlinders, vogels, apen, slangen, herten en dolfijnen, misschien dat je de laatsten met wat geluk vanaf een van de strandjes kunt spotten. De laatste jaren neemt de bevolkingsdruk helaas weer toe en daarmee ook de druk op de kwetsbare natuur.

De rangers in het hoofdkwartier van het nationale park zijn zeer behulpzaam en kunnen wandelingen, boottochten en accommodatie voor je regelen. Ze rekenen ongeveer 4 dollar per uur voor hun diensten. Je moet wel je eigen eten verzorgen. Populaire voettochten in het Ream National Park voeren naar de Keng Kong waterval en Meditation Mountain . Een andere leuke tocht is een boottocht langs de mangrove van de Prek Toeuk Sap rivier. Deze zoetwater rivier is zout in het droge seizoen, aangezien het zeewater dan landinwaarts stroomt . Dan maakt je met een beetje geluk kans vliegende vissen en dolfijnen in de rivier te zien. Het is ook mogelijk op de eilandjes te slapen. Neem wel een muskietennet mee.

Het  Ream Beach Guesthouse is het enige guesthouse in het Ream National Park en ligt in de Baai aan het einde van de 7 km lange weg dat langs het vliegveld voert. Het heeft zijn eigen boten en biedt een mooi uitzicht op de eilandjes voor de kust.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl