gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Siem Reap - Cambodja

reis terug  

Siem Reap

Apsara danseres © Travelmarker ReizenSiem Reap is een leuk provinciestadje in een groene tropische omgeving. Het ligt ten noorden van het Tonle Sap-meer in het centrum van Cambodja, op 314 km afstand van Phnom Penh. Jarenlang was Siem Reap en omgeving nauwelijks toegankelijk, ook voor en na de periode (1975-79) dat de Rode Khmer het land regeerde. Sinds het land weer open is voor toeristen heeft Siem Reap dankzij de nabijheid van Angkor een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De stad is namelijk hét uitgangspunt voor een bezoek aan de nabijgelegen tempels van Angkor. De oudste tempel van Siem Reap zelf, de Wat Bo, heeft een collectie goedbewaarde muurschilderingen die het leven van Boeddha afbeelden.

Hoewel de stad verder geen bijzondere bezienswaardigheden heeft, is het toch geen onaangename plaats om te voet te verkennen. Siem Reap heeft een ongelofelijke hoeveelheid restaurants en bars, die vooral rond de gezellige 'old market' liggen. Op de markt van Siem Reap kun je naast lokale spullen ook souvenirs kopen. Op een paar plekken in Siem Reap kun je een Apsara voorstelling bijwonen. Tijdens deze voorstellingen wordt de klassieke apsara dans uitgevoerd, en vaak ook folkoristische dansen.

Transport naar Siem Reap

De weg Siem Reap-Phnom Penh is tegenwoordig geheel geasfalteerd. Het leukste is echter om met de nogal dure (35 dollar) boot van Siem Reap naar Phnom Penh te reizen, maar de kans is groot dat deze inmiddels uit de vaart is genomen. In elk geval is de dienst op dit moment zeer onregelmatig. Siem Reap is overigens ook bereikbaar per vliegtuig, met een tussenstop ook vanaf Europa.

Stel je eigen reis naar Siem Reap samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Siem Reap samen met de bouwstenen, rondreizen, treinkaartjes, vliegtickets en losse hotels voor Cambodja van Travelmarker Reizen

Hotels in Siem Reap

Via trivago kun je de hotelprijzen in Siem Reap van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

De omgeving van Siem Reap

De omgeving van Siem Reab heeft een landelijk karakter. In de tropische jungle tussen Siem Reap en het tempelcomplex van Angkor Wat liggen meerdere tempels die ook zeer de moeite waard zijn. Of bezoek Kampong Pluk, een van de mooiste drijvende dorpen aan het  Tonle Sap meer. 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl