gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sihanoukville - Cambodja

reis terug  

Sihanoukville

Sihanoukville © Travelmarker ReizenCambodja's enige havenstad, Sihanoukville (ook bekend als Kompong Som) ligt aan de Zuid-Chinese zee. De stad, vernoemd naar Prins Sihanouk, is in 1955 als havenstad in gebruik genomen en was vanaf die tijd vooral een doorvoerhaven van wapens voor de Vietcong en de Khmer Rouge. In 1998 nog werden hier containers met wapens voor soldaten van Prins Ranarridh ontdekt, die het bewijs vormden van een op handen zijnde coup tegen premier Hun Sen.

Sihanoukville heeft de wapenhandel inmiddels verruild voor het toerisme. De badplaats beschikt over een aantal langgerekte witte zandstranden en een felblauwe zee. Sihanoukville ligt op een schiereiland. De stad zelf ligt een eindje vanaf de stranden en de haven. De nieuwe haven is verboden terrein voor toeristen, de oude vissershaven mag je wel bezoeken.

Sihanoukville © Travelmarker ReizenDe stranden van Sihanoukville zijn Ochheuteal, Serendipity, Sokha, Independence, Victory en Otres. Op de stranden kun je genieten van verse zeevruchten als inktvis en kreeft die voor je ogen door verkoopsters gegrilld worden. In het toeristische hoogseizoen en het weekend kan het bijzonder druk zijn in Sihanoukville, dan wordt de badplaats bezocht door de inwoners van Phnom Penh. Voor de kust van Sihanoukville liggen een aantal mooie eilanden die je per bootje kunt bezoeken. Er zijn een aantal redelijke snorkelplekken. Als je wilt gaan duiken kun je bij diverse duikscholen in Sihanoukville terecht.

Hou er wel rekening mee Sihanoukville de laatste jaren steeds meer een partybestemming is geworden waar je absoluur niet voor je rust heen moet gaan. Door de enorme reizigersaantallen en daarmee gepaard gaande snelle groei is de ooit rustige badplaats steeds meer op een schreeuwerige badplaats a la de Spaanse Costa's gaan lijken. De stranden zijn soms zwaar vervuild en als de stroming verkeerd staat is de zee te vies om in te zwemmen. Daarnaast krijgt Sihanoukville ook steeds meer te maken met kleine criminaliteit, pas dus goed op je spullen !

Sihanoukville © Travelmarker ReizenTussen Sihanoukville en de hoofdstad Phnom Penh (232 km) rijden dagelijks meerdere luxe-bussen heen en weer over route 4. Ze vertrekken in Sihanoukville vanaf de het nieuwe busstation aan de rand van de stad en in Phnom Penh vanaf de Psar Thmei (grote markt).

De omgeving van Sihanoukville

Vanuit Sihanoukville is het mogelijk een bezoek te brengen aan het slaperige Kampot, een charmant stadje met gebouwen in Franse stijl en in het algemeen gekenmerkt door een bijzonder ontspannen sfeer. De ooit exclusieve badplaats Kep ligt nog iets verder weg. Op 18 km ten oosten van Sihanoukville ligt het Ream National Park, een prachtig 21.000 hectare groot kustgebied met jungle, mangrovebossen en een aantal ongerepte tropische eilanden. Tours naar dit park kun je in Sihanoukville en Kampot boeken.

Stel je eigen reis naar Sihanoukville samen met Travelmarker Reizen

Bezoek Sihanoukville tijdens een van de bouwstenen of rondreizen door Cambodja van Travelmarker Reizen

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl