gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Cambodja culinair

De Cambodjaanse keuken

op de markt van Battambang © Travelmarker ReizenHet Cambodjaanse eten heeft veel gemeen met het voedsel uit de buurlanden Thailand en Laos, maar minder gekruid. Ook in Cambodje vormt rijst de basis en ook hier kent elke streek wel zijn lokale gerechten die je bij de straatstalletjes en in restaurants kunt uitproberen.

De kwaliteit van eten verschilt per restaurant. In steden als Phnom Penh en Siem Reap is het aanbod van restaurants tegenwoordig zeer groot. Phnom Penh heeft naast restaurants met de Cambodjaanse en of internationale keuken ook een groot aantal Chinese, Vietnamese en Thaise restaurants. Indien je lokaal wilt eten doe je er altijd goed aan te kijken waar veel lokalen zitten, het eten is dan meestal van goede kwaliteit.

 

Angkor Beer © Travelmarker Reizen Stokbrood (een van de overblijfselen uit de Franse periode) wordt vooral in de toeristenrestaurants bij het ontbijt gegeten. Je kunt het vaak ook belegd met de meest uiteenlopende smeersels op straat kopen.

Dineren in Cambodja is iets prijziger dan in bijvoorbeeld Thailand. Je moet al snel rekenen op $ 7-12 per persoon inclusief drinken. Flessen drinkwater zijn overal in Cambodja verkrijgbaar en kosten ongeveer 500 - 1.000 riel. Een blikje cola koop je voor ongeveer 1.500 - 2.000 riel. Het Cambodjaanse Angkor bier is van goede kwaliteit en redelijk betaalbaar. Wijn is meestal aanzienlijk prijziger.


Uitgebreide site over de keuken van Cambodja, inclusief recepten.

Prima restaurant in Phnom Penh. Op hun site is ook info over de keuken van Cambodja te vinden.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl