gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Cambodja - Cultuur

De cultuur van Cambodja

Historisch erfgoed

Cambodjaanse danseres © Travelmarker ReizenTen tijde van de Khmer Rouge, dat aan de macht was van 1975 tot 1978, is verschrikkelijk veel van Cambodja's culturele erfgoed verloren gegaan. Ontelbare tempels, kloosters, kunstvoorwerpen, beelden en boeken zijn toen verloren gegaan. Gelukkig is het grootste deel van de Angkor-architectuur voor het nageslacht bewaard gebleven, zoals de Angkor Wat en de Angkor Thom. Buiten Angkor krijg je de beste indrukken van de pracht en praal van de oude Khmer in het Nationaal Museum in Phnom Penh. De meest zichtbare link met het cultureel rijke verleden zijn is het gestyleerde koninklijke ballet, in traditie verbonden met de dansen van Thailand, India, Java en Bali.

Religie

Cambodja's nationale en officiële religie is het Hinayana-boeddhisme, beter bekend onder de naam Theravada-boeddhisme. In feite is dit geen religie maar een levensbeschouwelijke stroming.

Cambodjaanse monnik © Travelmarker ReizenDe waarden en normen van deze godsdienst worden al sinds de 15e eeuw door vrijwel alle Cambodjanen gepraktiseerd. Hiervoor was het hindoeïsme de belangrijkste religie. Ondanks dat het bewind van de Khmer Rouge getracht heeft de religie met wortel en tak uit te roeien (negentig procent van alle boeddhistische monniken en bijna alle christenen zijn onder het schrikbewind vermoord) is de levensbeschouwelijke stroming nog altijd ingebed in het dagelijks leven.
Ondanks dat het boeddhisme weer sterk in opkomst is en grote aantallen monniken worden opgeleid nemen Westerse gebruiken met een rap tempo toe. Zo maakt de 'somplar', de Cambodjaanse manier van groeten, met de handen tegen elkaar voor de borst, steeds vaker plaats voor de Westerse handdruk.

Naast boeddhisten heeft Cambodja een zeer kleine minderheid Christenen (1% van de bevolking) en een iets groter aantal moslims (ongeveer 300.000), die in Cambodja Cham worden genoemd. Deze Cham hebben een geïsoleerde positie binnen het land, aangezien hun geloof hen verbied met niet-moslims te trouwen. Ze leven in hun eigen dorpen of in aparte wijken in de grote steden.

.

Evenementen en feestdagen in Cambodja

naar menu landeninfo landeninfo
Links naar sites over evenementen in Cambodja

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl