gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Cambodja - Geografie

De geografie van Cambodja

Tonle Sap © Travelmarker ReizenCambodja wordt in het westen begrensd door Thailand, in het noorden door Laos, in het oosten door Vietnam en in het zuiden door de Golf van Thailand. Het land is met 181 duizend vierkante kilometer ongeveer 4,5 keer zo groot als Nederland. Het land wordt gekenmerkt door een overvloed aan water, vijf procent van het land bestaat uit meren en rivieren. Een dominante positie neemt de Mekongrivier in, die het land van noord naar zuid doorsnijdt en het Tonle Sap meer, dat in de regentijd het formaat aanneemt van een binnenzee. De Mekong (Cambodjaans: Tonlé Thom, de Grote Rivier) stroomt via Tibet, China, Myanmar (vroeger: Birma), Thailand en Laos naar Cambodja. Bij de hoofdstad Phnom Penh splitst de Mekong zich naar het westen in de Beneden-Mekong en naar het oosten in de Bassac. Beide armen monden via de Mekongdelta in het zuiden van Vietnam uiteindelijk uit in de Zuid-Chinese Zee. De rivier stroomt ca. 500 km door Cambodja en is op sommige plaatsen 5 km breed.

Cambodja is een vlak land. De vruchtbare alluviale laaglanden maken tweederde van de oppervlakte van het land uit. Deze laaglanden worden in het noorden omringd door de laatste uitlopers van de Himalaya; het Dangrek-gebergte met pieken tot 700 meter, in het oosten door de Moi-heuvels, in het zuidwesten door de Olifantsketen of Phnom Damrei (max. 900 meter hoog) en in het westen door de hoogste bergketen van Cambodja, het Cardamom-gebergte of Chuor Phnom Kravanh. Het laagland en de bergen worden vooral in noordelijk Cambodja van elkaar gescheiden door een overgangszone met savanne en laaggelegen heuvels of 'phnom'. Het hoogste punt van Cambodja is de Phnum-Aoral (1813m) in het Cardamongebergte.

Meer dan 75 procent van de Cambodjanen leven op de vruchtbare laagvlakte van het Mekong-Tonlé bassin. Het visrijke Tonle Sapmeer is een belangrijke bron van inkomsten. Hier liggen ook de belangrijkste steden, waar ruiim 10 procent van de Cambodjanen leeft.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl