gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Het klimaat van Cambodja

Het weer in Cambodja

Sihanoukville © Travelmarker ReizenCambodja tropische klimaat wordt bepaald door de zuidwest-moesson en de noordoost-moesson. Van medio februari tot eind mei is het zeer heet en droog. April is de heetste maand met een temperatuur die soms oploopt tot 35°C.

De moessonregens die het land aan het einde van de droge periode vanuit het zuiden binnenvallen voor een welkome afkoeling. Tot begin oktober, valt er dan ook behoorlijk wat neerslag. Het regent dan meestal in de namiddag.

Vanaf half oktober tot en met halverwege februari is het droger en koeler (met een gemiddelde temperatuur van 20-28 C.). Met name in de bergen in het noorden kan de temperatuur ’s nachts flink dalen.
Hoewel je Cambodja het hele jaar door kunt bereizen zijn vooral onze wintermaanden qua temperatuur de beste periode om te reizen. De beste reistijd loopt van oktober tot en met maart, maar ook in april en in onze zomermaanden is Cambodja prima te bezoeken.

Extra info over het klimaat van Cambodja
.

Ga op zoek naar een uitgebreide weersvoorspelling voor Cambodja

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen van Cambodja. Je kunt hier de temperatuur van het zwemwater checken en algemene informatie lezen over de beste periode om op reis te gaan.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl