gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De natuur van Cambodja

Fauna van Cambodja

Hoe het precies is gesteld met de bijzondere diersoorten van Cambodja weet niemand vanwege het feit dat het land lang voor wetenschappers niet toegankelijk was. Lonend is een bezoek voor biologen zeer zeker, begin 2001 zijn in het stroomgebied van de rivier de Sre Ambel in de provincie Koh Kong in het zuidwesten van Cambodja reuzenmoerasschildpadden gevonden waarvan was aangenomen dat ze al meer dan een eeuw waren uitgestorven.

Olifanten © Travelmarker ReizenVerwacht echter geen moerrasschildpad, luipaard, neushoorn, Maleise beer, Siamese krokodil, tijger of olifant te zien tijdens een reis door Cambodja. Deze zitten namelijk diep verscholen in de wouden van de provincies Ratanakiri en Mondulkiri en op de beboste hellingen van het Cardamomgebergte. Het is vanwege het gevaar van mijnen overigens ook niet aan te raden naar ze op zoek te gaan. Het is waarschijnlijker dat je een bijzondere reptiel- of vogelsoort zult tegenkomen tijdens een bezoek aan Angkor Wat. Zeer zeker zul je onderweg meermaals waterbuffels zien, de tractor van Azië, tijdens het werk op de rijstvelden. Ook de gaur, met een schouderhoogte van twee meter het grootste rund in Azië, komt in Cambodja voor. Zeldzaam zijn de Aziatische wilde hond en de ‘serow’, een berggeit. In het Ream Nationaal Park leeft een zeer bijzondere apensoort, de krabetende makaak. 

De grootste slang is de python, een wurgslang. Tot de gifslangen behoren de cobra, de koningscobra, de gestreepte krait en de Russel’s pit viper. 

Aalscholvers, kraanvogels en reigers zul je vrij vaak zien, maar de veel zeldzamere Indo-Chinese ekster, de grote neushoornvogel, de gevlekte pelikaan, de adjudant (een soort maraboe) en de groene pauw zijn lastiger te spotten. 

In sommige delen van de Mekong komt de reuzenmeerval voor, de grootste zoetwatervis ter wereld met een lengte van 3 meter en een gewicht tot 250 kilo. 
Ook een van de meest bedreigde dieren ter wereld, de Irrawaddy-dolfijn, leeft in de Mekong. De Irrawaddy-dolfijn is een van de vijf soorten zoetwaterdolfijnen ter wereld en lijkt meer op een bruinvis dan op een zeedolfijn, weegt 90 tot 150 kilo en kan meer dan twee meter lang worden. De dolfijn kan een snelheid van 40 km per uur bereiken. In de Mekong leven naar schatting nog zo’n 150 exemplaren.

Interessante informatie over verschillende vogels van Cambodja. Inclusief praktische info voor reizigers. Onderaan elke pagina staat een link naar de volgende pagina.

Flora van Cambodja

sierbanaan © Travelmarker ReizenDoor de onregelmatige en gespreide regenval kent Cambodja een uiteenlopende flora. Langs de kust liggen de voor de tropen zo kenmerkende mangrovebossen en in het binnenland vind je savanne-achtig gebied naast open loofboos op de vlakten. De heuvels in het noorden hebben groenblijvend bos, bamboe en palmen. Laatste stukken primair regenwoud bedekken hooggelegen noordoostelijke plateaus en de flanken van de zuidwestelijke bergketens. Hoog in de bergen tref je naaldbos aan.

De grootste bedreiging voor de natuur van Cambodja is de ongebreidelde houtkap die de altijd lege staatskas moet vullen. In 1965 was 75 % nog bebost, in 1993 nog maar 49% en in 2000 was dit nog slechts 30%. Vooral het tropisch regenwoud loopt gevaar; onderzoekers vrezen dat de laatste resten binnen een jaar of vijf verdwenen zullen zijn. Een lichtpuntje in de teloorgang van de wouden van Cambodja is de oprichting van een aantal nationale parken in de afgelopen jaren, zoals Bokor, Ream, Kirirom en Virachay. Helaas worden ook hier bomen illegaal gekapt. Ondanks een exportverbod verdwijnt het grootste deel van het hardhout dat in Cambodja wordt gekapt naar het buitenland.

.

Natuurgebieden in Cambodja

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Cambodja

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl