gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Cambodja - Gezondheid

reis terug  

Gezondheid op reis in Cambodja

Voor Cambodja en de meeste andere landen in zuidoost Azie worden voorzorgsmaatregelen tegen tyfus, DTP (difterie, tetanus, polio) en hepatitis A geadviseerd. Malaria komt nog in veel streken van Cambodja voor, met name buiten de grotere steden en op het platteland. Het is dus wel belangrijk om risicobeperkende maatregelen te treffen. Vraag aan je GGD of huisarts of je er verstandig aan doet malariaprofylaxe te slikken. Maatregelen die jezelf makkelijk kunt treffen: na zonsondergang de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een (geïmpregneerde) klamboe gebruiken.

Cambodja heeft het hoogste percentage seropositieven in Zuidoost-Azië (3,5%). TBC is wijdverspreid in Cambodja, met ruim 500 nieuwe gevallen per jaar per 100.000 mensen. Bilharzia is een infectie die overgebracht wordt door kleine wormpjes. Voorkom deze infectie door niet in stilstaand water te zwemmen, vooral niet in de stuwmeren van Noord-Oost Cambodja. Ook het zuidelijk deel van de Mekong Rivier is wat dit betreft geen goed zwemwater.

Cambodja is geen land waar je ernstig ziek moet worden. Buiten de hoofdstad zijn de faciliteiten beperkt, en de internationaal georienteerde ziekenhuizen in Phnom Penh rekenen absurde tarieven. Zo rekent het Naga Clinic € 30 voor een consult en SOS International € 45 en op zondag maar liefst € 100. Deze bedragen garanderen overigens niet dat er een juiste diagnose wordt gesteld, daarvoor kun je, indien mogelijk, beter terecht in de veel betere (en goedkopere) ziekenhuizen in Thailand.
Door heel Cambodja vindt je in elke grote straat wel een goed bevoorraadde apotheek waar de meeste basis medicijnen verkrijgbaar zijn. Let wel op de uiterste houdbaarheidsdatum van de medicijnen. In Phnom Phenh vindt je in de grotere apotheken vaak Engels- en/of Frans- apothekers, die de reputatie hebben goed te kunnen adviseren. Ook is hun apotheek vaak beter uitgerust.

Het is aan te raden om een (kleine) EHBO-kit naar Cambodja mee te nemen met daarin in ieder geval de volgende middelen: persoonlijke medicijnen (in originele verpakking, zodat je deze indien nodig ook ter plaatse kunt kopen), paracetamol, zonnebrandcreme of -olie, muggenolie, O.R.S.-tabletten of oploszakjes, een middel tegen diarree zoals Imodium en/of Norit, middel tegen reisziekte zoals Primatour, maandverband/tampons, pleisters, betadine/jodium, verband, setje injectienaalden, een schaartje, een pincet en lenzenvloeistof enz.
EHBO-kits voor op reis zijn bij elke apotheker of goede drogisterij te koop. Let wel goed op de inhoud, deze kan nog al eens verschillen.

Vraag ook aan je huisarts of hij/zij je voor je reis naar Cambodja een breed spectrum anti-bioticum adviseert.

Zorg voor de juiste vaccinaties

Zorg voor een goede reisverzekering

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl