gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Cambodja - Risico's

reis terug  

Onontploft oorlogsmaterieel

Over de hele wereld liggen nog steeds ruim 120 miljoen actieve mijnen, verspreid over 70 landen, waarvan er in Cambodja zo'n 6 miljoen liggen. De Cambodjaanse mijnenvelden stammen uit de jaren tachtig en zijn aangelegd tijdens de strijd tussen het regeringsleger en de Rode Khmer. De meeste mijnen zijn gelegd in de provincies Battambang, Banteay Meanchey, Pursat, Siem Reap en Kampong Thom. Meer dan 40.000 mensen missen daardoor een of meerdere ledematen en elke maand komen er gemiddeld 100 slachtoffers bij, waaronder vaak kinderen. Ga in Cambodja dus nooit zonder lokale gids van gebaande paden af of zomaar door de rijsvelden wandelen, want ondanks de ruimprojecten kunnen er nog steeds mijnen liggen. Verwacht wordt dat het nog 25 jaar zal duren voordat alle mijnen opgeruimd zijn.

Desondanks is het relatief veilig om Cambodja te bezoeken. De inwoners, die zich na al die jaren van oorlog en onderdrukking op de vrede en de toekomst richten zijn zeer blij met buitenlandse toeristen. Over het algemeen zul je zeer gastvrij en vriendelijk ontvangen en benaderd worden. Pas in de avonduren wel een beetje op in de grote steden en met name in Phnom Penh. Daar loop je als toerist enig risico, maar zeker niet meer dan een toerist in Amsterdam loopt.

Op het grondgebied van Cambodja liggen nog zeer veel mijnenvelden.
In 1993 werd het aantal mijnen op tien miljoen geschat, die overal liggen, maar vooral rond Battambang in het westen en Pailin aan de grens met Thailand. De mijnen hebben al veel slachtoffers gekost; meer dan 40.000 Cambodjanen zijn verminkt geraakt. Men verwacht dat het nog 25 jaar zal duren voordat alle mijnen opgeruimd zijn.
Als men als toerist echter op de voorgeschreven paden blijft, kan er weinig gebeuren. 

Zorg voor een goede reisverzekering

.

Algemene informatie over risico's op vakantie en hoe die te voorkomen

naar menu tips tips
Lees hier over hoe voorkomen beter is dan genezen en ga op zoek naar het meest actuele reisadvies voor je vakantiebestemming

Hulp in het buitenland

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor adresgegevens van de Cambodjaanse vertegenwoordiging in Nederland en BelgiŽ en de Nederlandse en Belgische vertegenwoordigingen in Cambodja

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl