gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Transport - Met de bus, pick-up of brommertaxi door Cambodja

reis terug  

Vervoer over de weg in Cambodja

De wegen in Cambodja zijn een drama, vol kuilen en gaten als bomkraters. Hoewel de verbetering van het wegennet een hoge prioriteit heeft, zijn de meeste wegen nog altijd een 'highway to hell'. Een ramp is vooral de uiterst belangrijke verbinding tussen de Thaise grens en Siem Reap (Angkor Wat). Om mysterieuze redenen weigert de Cambodjaanse regering die route te verbeteren.

Goede bussen zijn een zeldzaamheid in Cambodja. Enkel tussen Phnom Penh en Sihanoukville en tussen Phnom Penh en Kompong Cham, twee trajecten waarvan de wegen in goede staat verkeren, rijden luxe touringcars. Op de slechte wegen wordt het vervoer uitgevoerd door pick-ups, waarbij je met zijn allen in de laadbak plaatsneemt. De stoelen voorin zijn twee keer duurder, maar meestal al bezet. Hou er rekening mee dat je voorin, onder de kap dus, niet automatisch recht hebt op een hele stoel, maar meestal genoegen moet nemen met een halve. Achterop de laadbak is vanwege de voortdurende hobbels op langere trajecten een ware traktatie voor het zitvlees en de rugspieren van de gemiddelde westerse toerist. In de droge tijd zit je voortdurend stof te happen, tijdens het regenseizoen zit je om de haverklap vast in de modder. Pick-ups vertrekken wanneer ze vol zijn, voor lange afstandstrajecten is dit vaak al tussen 6 en 7 uur 's ochtends.

Transport op de kortere afstanden

Voor afstanden in en rond de stad wordt in Cambodja het meest gebruik gemaakt van motortaxi's. Je bent dan duopassagier op een 125 cc motor van het type dat je overal in Azië ziet rijden. Als je een beetje vaardig bent in afdingen is het een goedkope manier om snel ergens te komen. Een prijs afspreken doe je vanzelfsprekend voor aanvang van de rit, maar dit geldt voor vrijwel elke manier van openbaar vervoer in Cambodja. Vooral rond hotels en bezienswaardigheden is het mogelijk een moto te vinden waarvan de chauffeur ook nog een woordje Engels machtig is.

Er zijn ook gemotoriseerde driewielers, maar deze zijn vanwege de geringe snelheid enkel geschikt voor korte afstanden. Ze zijn iets duurder dan moto's maar zeer praktisch bij slecht weer, vanwege de kap die er dan overheen wordt gegooid, mocht deze er niet al standaard op zitten.

Normale taxi's zijn zeer zeldzaam. Ze zijn eigenlijk alleen in Phnom Penh te vinden en dan nog slechts te krijgen als je ze vantevoren gereserveerd hebt. Wel is het mogelijk via hotels en guesthouses auto's met chauffeur te reserveren, ook voor langere afstanden. Deze doen vaak ook als gedeelde taxi's op lange trajecten dienst.

.

Algemene informatie over transport

naar menu transport transport
Informatie over het reizen per bus, trein, taxi en nog veel meer ..

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 individuele rondreizen
 groepsreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Cambodja samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl