gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Hotels, homestays en hutjes in IndonesiŽ

Losmens, wisma's en penginapans

Indonesië kent verschillende typen accommodatie. Accommodatie in de midden- en luxe-categorie wordt meestal hotel of resort genoemd, goedkope en vaak zeer eenvoudige accommodatie draagt de naam losmen (van logement) en de meest eenvoudige onderkomens heten penginapan.

Elk hotel is verplicht om gasten binnen 24 uur bij het plaatselijk politiebureau aan te melden. Je dient dus bij elk hotel een formulier of gastenboek in te vullen met jouw naam, paspoortnummer, geldigheid paspoort, waar je vandaan komt, waar je naar toe gaat etc.

Losmens

In losmens en penginapan maak je meestal gebruik van een gemeenschappelijke badkamer, de mandi. In de kamar mandi staat maastal alleen een grote bak water. Met de gayung, een plastic steelpannetje, schep je het water over je heen. Het is een van de hoofdzondes je in de bak zelf te wassen of daarin je was te doen.

Wisma's en hotels

Wisma's zijn meestal iets luxer dan losmens, en worden vaak door Chinezen gerund. Soms kunnen wisma's hele redelijke middenklasse hotels zijn. In de provinciehoofdsteden en toeristische trekpleisters is ruimschoots keuze uit luxe-hotels. Over de prijzen voor accommodatie valt te onderhandelen, zeker in het laagseizoen en bij langdurig verblijf. Soms is het eten in de kamerprijs inbegrepen. Hou er rekening mee dat deze verplichte maaltijden door het gebrek aan variatie behoorlijk tegen kunnen gaan staan bij een langer verblijf. De duurdere hotels accepteren creditcards.

Waar geen hotel is

Wat overnachtingen in gebieden waar geen hotels zijn betreft hoef je je geen zorgen te maken. In vrijwel elk dorp kun je bij de lokale bevolking een slaapplaats vinden, waarbij voor eten gezorgd wordt. Kamperen is in Indonesië dus niet nodig, en in verband met zware regenbuien ook niet erg praktisch. Regel onderdak bij de lokale bevolking altijd via de kepala desa, of meldt je bij hem als je een slaapplaats gevonden hebt. Hij is tenslotte de verantwoordelijke voor gasten in zijn dorp, en wil er van op de hoogte zijn wie er in het dorp verblijft.
Sanitaire voorzieningen zijn in de dorpjes vaak afwezig. De gezamelijke mandi is de rivier, en de achterkant van een boom of struik het toilet. Dek je boodschap af met een steen of stuk hout, en drapeer de omgeving niet met gebruikt toiletpapier.
Elektriciteit is er in afgelegen streken meestal niet, dus zorg ervoor voldoende batterijen voor je zaklamp of kaarsen bij je te hebben.
Wanneer je bij de lokale bevolking overnacht is het gebruikelijk niet naar de kosten te vragen, maar bij afscheid geld te geven. Vijf euro per persoon is ongeveer het juiste bedrag. Als je ook maaltijden genuttigd hebt, moet je het bedrag verdubbelen. Een geschenk in de vorm van suiker, rijst, snoep, batterijen of sigaretten is natuurlijk ook altijd welkom, vooral in afgelegen streken waar dat soort artikelen schaars zijn. Probeer het geld en de geschenken zo onopvallend mogelijk aan de vrouw des huizes te overhandigen, en verwacht geen uitbundige dankbetuigingen.

Hotels in Indonesië

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw hotelkosten tijdens je reis door Indonesië. Aanrader!

Stel je eigen reis naar Indonesië samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Indonesië samen met de bouwstenen, rondreizen en losse hotelovernachtingen van Travelmarker Reizen
.

Alles wat je wil weten over accommodatie op reis

naar menu accommodatie accommodatie
Ga naar deze pagina voor tips, woningruil, kamperen en het boeken van hotels wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele rondreizen
 bouwstenen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Indonesië samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl